RU | UA
Головна  → Нейтральне  → 

Зонти витяжні (витяжки промислові)


Виробник
Країна виробник
Тип витяжного зонту
Ширина, мм
Довжина, мм
Очистити фільтр



Останні відгуки
  • Простой и надежный зонт для вытяжки на промышленную кухню. Делали они мне его под заказ где-то около двух недель, ну это еще не долго, я у других когда сроки узнавала то от трех недель минимум говорили. Толщина металла хорошая, не выглядит хлипко зонт. Мы его легко подвесили и закрепили над газовой плитой.
    Виктория
  • Когда нержавейку заказывала то увидела что они и зонты вытяжные делают, решила все вместе заказать. Делали под заказ по чертежам которые мне инженер предоставил, вопросов нету - все ровно и четко как надо, хоть и не быстро, ну зато качественно. Нержавейку хорошую используют как мне потом объяснил мой инженер, есть халтурят и не пищевую ставят, а тут все четко. Ламели легко моются, обслуживается без проблем зонт.
    Александра, г. Киев.
  • Приобрели мы данный зонт в сельскую школу для столовой, специально большой брали чтобы перекрыло всю кухонную зону где горячие блюда делаются. Делали нам под заказ по нашим замерам, привезли без проблем. Нержавейка хорошая на вид, не скажешь что она какая-то тонкая или некачественная. Мы туда еще отдельно двигатель установили для хорошей тяги жирных испарений.
    Олег, г. Полтава
  • Заказывали несколько этих зонтов на кухню завода. Нержавейка хорошая, толстая, не гнется и не царапается. Визуально все выполнено довольно аккуратно и качественно, вопросов нету.
    Станислав, Харьков.

Витривале обладнання для бізнесу. Гарантія 1 рік

4 708 грн.
Під замовлення
  • Виробник: Україна
  • Країна виробник: Україна
  • Тип витяжного зонту: Пристінний
  • Ширина, мм: 600
  • Довжина, мм: 600

Витяжні зонти для професійної кухні – обладнання, без якого не обійтися!

Будь-яка промислова кухня повинна бути оснащена якісною системою вентиляції і притоку свіжого повітря. Без цього Ви не отримаєте дозвіл від санітарних служб при відкритті бару, кафе чи ресторану. Під час приготування різних кулінарних страв відбувається величезне виділення тепла разом з водяною парою, випарами жирів, якщо система вентиляції не буде працювати ефективно, то рано чи пізно Ваші кухарі просто відмовляться працювати в подібних «умовах».

Промисловий витяжний зонт повністю вирішує проблеми вентиляції професійної кухні. Установка витяжки з нержавійки над тепловим обладнанням дозволяє легко і швидко прибирати всі запахи під час приготування м'яса, риби та інших продуктів харчування. Для будь-якого солідного ресторану або кафетерію є абсолютно неприпустимим поширення різних запахів під час готування кулінарних страв. Встановивши витяжний зонт можна легко впоратися з цією проблемою, але важливо правильно його підібрати і обслуговувати час від часу. Також ми рекомендуємо купити мийні ванни і обробні столи для повного оснащення професійної кухні.


Витяжні вентиляційні зонти острівного типу, які встановлюються посеред кухні над гарячими зонами - над газовими та електричними плитами, духовими шафами і пароконвектоматами.

Витяжні зонти з жировловлювачами - конструкція та види

На перший погляд конструкція витяжного зонту для промислової кухні громадського харчування виглядає досить просто – купол, виготовлений з харчової нержавійки, металевий фільтр для уловлювання парів жиру та кіптяви. Але якщо розібратися більш детально в конструкції зонту, то починаєш розуміти, що не все так просто як виглядає на перший погляд.

Конструктивно можна виділити два основних види вентиляційних зонтів з нержавіючої сталі:

  • Припливно-витяжні;
  • Витяжні зонти.


Витяжні зонти з жировловлювачами прибирають неприємні запахи, пар, дим і кіптява під час готування в спеціальний вентиляційний канал, а основна їх відмінність полягає в тому, що вони мають систему подачі свіжого повітря. Ціна даних моделей витяжних зонтів набагато вище звичайних, монтуються вони складніше, та й в обслуговуванні вимагають більше часу і витрат.

Зонт витяжний вентиляційний без подачі свіжого повітря купують найчастіше наші постійні клієнти. Приплив свіжого повітря здійснюється з інших вент каналів за допомогою інших вентиляційних пристроїв. Завдяки цьому вдається побудувати більш якісну систему вентиляції професійної кухні харчового закладу. Ціна на стандартні витяжні зонти з нержавіючої сталі є доступною для невеликої точки приготування фаст-фуду. Розібравшись з конструктивними особливостями, давайте перейдемо до вибору типу витяжного зонту з нержавійки.


Промислові витяжні зонти встановлені на професійній кухні їдальні для якісного очищення повітря і втягування парів жиру і масла.



Пристінний або острівний витяжний вентиляційний зонт? Вибираємо правильну модель!

Пристінні витяжні зонти з нержавіючої сталі є найпопулярнішими моделями, вони універсальні, підходять для установки на більшості кухонь громадського харчування, їдалень, ресторанів та інших приміщень для приготування їжі. Легко кріпляться до стіни над будь-яким тепловим обладнанням.

Способи кріплення вентиляційного зонту з нержавіючої сталі:

  • підвішування на стелю з підвісними ланцюгами;
  • кріплення до несучої стіни за допомогою розпірних анкерів;
  • установка на спеціальну рамну основу.


Стандартна установка виконується на висоті близько 70 сантиметрів над газовою або електричною професійної плитою, але не більше 110 сантиметрів, інакше витяжному зонту буде дуже складно якісно втягувати конвективні потоки гарячого повітря. По ширині зонт повинен виступати за межі електричних і газових плит не менше ніж на 10 сантиметрів. «Скошена» форма витяжки типу «снек» є більш функціональною. Дана форма вловлює дим і дозволяє помістити витяжку трохи нижче до теплового обладнання.


Острівний витяжний зонт встановлюють найчастіше на середніх і великих виробничих кухнях, так як кріпляться до стелі над острівними частинами робочих місць кухарів. Професійні ресторатори будують кухні таким чином, щоб основна теплове обладнання знаходилося в одному місці, наприклад, посередині кухні, воно доступне кожному кухарю, з одного місця зручно відводити пари гарячого повітря.


При роботі витяжного вентилятора звуковий фон не повинен перевищувати 50-60 децибел, інакше працювати на такій промисловій кухні буде вкрай не комфортно і шкідливо для здоров'я кухарів. Вбудована система підсвічування в витяжному вентиляційному зонті з нержавіючої сталі дозволяє добре підсвітити робочу зону тим самим значно поліпшити умови праці робочого персоналу ресторану або їдальні.

Існує ще одна модель кухонних витяжних зонтів, які призначені для установки над мангалами і різними жаровнями з відкритим вогнем. У їх конструкції присутні спеціальні фільтри для гасіння іскор або язиків полум'я. Іскрогасні екрани роблять роботу мангальщика більш комфортною а також захищають приміщення від випадкового загоряння.

Будь-яку модель виробничого витяжного зонту, можливо, виготовити в формі прямокутника, трикутника, квадрата або незвичайної трапеції – головне щоб такий зонт максимально накривав теплове обладнання і трохи перевищував площу варильної або жарочної поверхні для ефективного відведення теплових потоків.


Навіщо потрібен масляний фільтр (жировловлювач) в конструкції промислового витяжного зонту?


Більшість моделей витяжних зонтів, які представлені в нашому інтернет магазині, мають вбудовані жироуловлювачі або як їх ще називають – масляні фільтри. Справа в тому, що при приготуванні більшості кулінарних страв тепловим методом обов'язково використовується рослинна олія, а при обсмажуванні бекону або стейків зі свинини виділяється жир, який піднімається вгору разом з потоком повітря.

Такі дрібні краплі олії осідають на повітропроводі, крильчатці вентилятора, інших деталях системи. Пил і ворсинки швидко прилипають ніж сильно погіршують роботу витяжного зонту. Використання спеціальних лабіринтових фільтрів у вигляді металевих пластин з нержавіючої сталі, які встановлюються під певним кутом, дозволяють вирішити цю проблему.

Краплі жиру конденсуються на металевих пелюстках та потихеньку стікають на спеціальні збірники, там знаходиться зливний кран для зливу і очищення фільтра. Якщо гарячий цех працює з повним завантаженням, то раз на тиждень-два потрібно проводить очистку – зливати накопичене масло а ще мити металеві пластини.

Подібні зонти з жировловлювальним фільтром можуть бути як розбірними, так і нерозбірними, але найчастіше пластини легко знімаються для миття і очищення ручним способом. Пристінні моделі витяжних вентиляційних зонтів з нержавіючої сталі мають один ряд жировловлювачів, тоді як острівні варіанти оснащуються двома рядами фільтрів для максимально ефективного видалення кіптяви.


Зонти витяжні вентиляційні встановлені над жарочними шафами і пароконвектоматами для максимального очищення повітря на промисловій кухні.



Матеріал виготовлення промислових витяжних зонтів для професійної кухні ресторанів та їдалень


Сьогодні всі вентиляційні системи виробляються з двох основних матеріалів – оцинкована або нержавіюча сталь. Кухонні зонти з оцинковки є найдешевшим варіантом і завдяки невеликому прошарку цинку перший час не іржавіють, виглядають відносно непогано, можуть фарбуватися в різні кольори. Але з плином часу на них з'являються тріщини, подряпини і пошкодження цинкового шару незворотньо веде до появи «рижиків» і починається процес корозії, який вже не зупинити.

Ми рекомендуємо купувати тільки витяжні зонти з якісної нержавіючої сталі 201 марки. Такі моделі мають високі антикорозійні властивості, витримують величезні температури (до 800 градусів Цельсія, все залежить від марки нержавійки), стійкі до кислотних і агресивних середовищ.

Ми виготовляємо вентиляційні зонти на замовлення з харчової нержавіючої сталі вищої якості. Для виробництва використовується нержавійки наступних марок: AISI 201, AISI 304, AISI 430. Ми рекомендуємо купити витяжні зонти з нержавіючої сталі марки AISI 201, так як вона є оптимальним вибором у співвідношенні ціна-якість. Дана марка металу міцніша, ніж AISI 430, антикорозійні властивості аналогічні 304 марці. Гнучкість і пластичність вище, це дозволяє її легко штампувати, обробляти, все це безпосередньо впливає на кінцеву вартість готового витяжного накриття для кухні.

Правильний догляд і експлуатація витяжних зонтів на професійній кухні

Будь-який технічний виріб буде працювати безперебійно тільки в разі його правильної експлуатації і при належному догляді. Щоб витяжні зонти з нержавіючої сталі прослужили Вам не один рік, а санітарні служби не мали претензій під час планових та позапланових перевірок варто подбати про правильний догляд. Щоденне вологе прибирання і протирання ламелей має стати основним правилом прибирання кухні після робочої зміни.

Конструктивно професійні кухонні витяжні зонти не є складним технічним виробом, все розбирається і може митися прямо в промислових посудомийних машинах. Злив накопичуваного масла повинен проводитися не рідше 1 разу на тиждень. За порадами наших постійних клієнтів в ємність для збору жиру можна додавати трохи миючого засобу – так жир не зможе застоятися, його буде легко злити для промивання ємності. Регулярно потрібно переглядати повітроводи і вентиляційні канали на предмет засмічення.

Консультанти нашого інтернет-магазину готові допомогти з вибором, оформити замовлення на прорахунок витяжного вентиляційного зонту з нержавіючої сталі будь-якої конфігурації. Купити такий зонт можна з доставкою, як до Києва, так і в будь-який інший населений пункт України. Телефонуйте!


Пристінні моделі витяжних вентиляційних зонтів з жировловлювальними фільтрами для витяжки пари жиру і масла під час смаження, гасіння і запікання кулінарних страв.



Цены на Зонты вытяжные (вытяжки)

Модель: Цена:
Зонт вытяжной пристенный со скосом 60х60 4708 грн.
Зонт вытяжной пристенный со скосом 90*90 6330 грн.
Зонт вытяжной пристенный со скосом 100*90 6527 грн.
Зонт вытяжной пристенный со скосом 1200*90 7160 грн.
Зонт вытяжной пристенный со скосом 1600*90 9138 грн.
Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3