Зонти вентиляційні витяжні - призначені для встановлення в системі витяжної вентиляції на обєктах громадського харчування та служать для очищення повітря від жиру, олії та водяної пари. Вентиляційні зонти служать для нейтралізації неприємних запахів, продуктів горіння та пари, а також відновлення оптимального мікроклімату у гарячому цеху.
Встановлення зонта.
Зонти можуть бути розміщені над будь-яким тепловиділяючим обладнанням (плитою, шафою для смаження, фритюрницею, грилем і т.д.) і обовязково підключені до системи з виносним вентилятором.
Для уловлювання теплого повітря над плитами встановлюють зонт, площа поверхні якого, на 200 мм перевищують площу джерела тепла. Наведемо приклад: кухонна плита має розмір 600х600 мм. Вибираємо витяжний зонт для плити що стоїть біля стіни – пристінний і розміри повинні бути 700х800 мм. Острівний зонт встановлюють над плитою, що окремо стоїть розмірами 800х800 мм.
Можливі два способи кріплення зонта:
- Пристінне виконання. У разі розташування тепловиділяючого обладнання біля стіни зонт кріпиться безпосередньо до стіни над обладнанням;
- Острівний варіант. Якщо кухонна лінія або її окремі елементи розташовані посередині приміщення, раціональніше використовувати острівний зонт або два зонти пристінного виконання, прикріпивши їх задніми частинами один до одного і додатково підвісивши ланцюгами до стелі.