Виробничі столи з нержавійки – основні кухонні меблі будь-якої промислової кухні
Коли Ви відкриваєте бар, ресторан, їдальню на заводі або інше інше харчове виробництво то санітарно-гігієнічні норми вимагають максимальної гігієнічності, чистоти і порядку. Щоб кухаря могли комфортно працювати з продуктами харчування і готувати смачні кулінарні страви їм необхідно створити відповідні умови. Жодна професійна кухня не обходиться без якісних меблів з нержавіючої сталі – тільки вона може забезпечити всі санітарно-гігієнічні норми і правила .
Виробничі столи з нержавіючої сталі є одним з головних елементів професійних кухонних меблів. Харчова нержавійка універсальний матеріал – столи легко миються і очищаються від залишків продуктів, не відбувається окислення металу внаслідок попадання води, харчових кислот, барвників та інших речовин.
Багато наших нових клієнтів задаються питанням – "як купити виробничий стіл з нержавійки недорого" і щоб він прослужив не один рік? Ми постараємося максимально розгорнуто відповісти на всі питання і допомогти Вам з вибором, щоб покупка покупка обробного столу не принесла Вам багато клопоту.
Обробні столи з нержавійки - конструктивні особливості моделей
Будь-яка професійна кухня ресторану або їдальні оснащується великою кількістю промислового обладнання для теплової та механічної обробки продуктів харчування, але без якісних і надійних виробничих столів з нержавійки таке обладнання просто нікуди буде встановлювати. Тільки використовуючи надійні кухонні меблі можна організувати весь технологічний процес з оброблення, приготування та подачі готових кулінарних страв. Таке обладнання як стіл виробничий металевий є основою будь-якої кухні ресторану, їдальні або піцерії.
Виробничі столи з нержавійки купують для наступних видів робіт:
- оброблення м'ясних туш;
- чистка і переробка морепродуктів;
- обробка фруктів і овочів перед приготуванням;
- нарізка ковбасної і сирної продукції;
- приготування хлібобулочних виробів і робота з тістом;
- презентаційне оформлення готових кулінарних страв;
- зважування та контроль готової продукції;
- переробка харчових відходів в процесі приготування.
Кухонні виробничі столи з нержавійки також використовуються для збору брудного посуду, кухонного інвентарю та іншого начиння для переміщення в мийні ванни або професійні посудомийні машини. Як вже було сказано вище металеві виробничі столи використовуються для установки різного механічного устаткування по нарізці – слайсери, сиротерки, м'ясорубки, теплової техніки – конвекційні печі, розстоєчні шафи, печі для піци і багато іншого.
Необхідно купити обробний стіл з нержавіючої сталі для кожного окремого кухаря, плюс кілька столів для розміщення техніки і обладнання – повірте, вони не будуть зайвими по багаторічному досвіду оснащення багатьох професійних кухонь для барів, кафе і ресторанів.
Переваги та відмінності виробничих столів з нержавіючої сталі
Нержавіюча сталь була винайдена в далекому 1913 році одним початківцям металургом, який повинен був виплавити оптимальний сплав для збройних стволів. Він визначив експериментальним шляхом що при додаванні хрому в сплав, з'являється стійкість до корозійних процесів. Пізніше вона отримала назву 430 сталь (AiSi 430).
Але вона була малостійкою до кислотних середовищ і через багато років послідовники початківця металурга додали в сплав нікель, що додало нержавійці стійкість до різних кислот і агресивних середовищ. На сьогоднішній день це сталь під маркою 304 (AiSi 304).
Але проблема була в тому, що нікель є досить дорогими елементом, а нержавійки необхідно дуже багато для різних виробничих потреб – для тих же професійних кухонних столів їз нержавійки. Тільки в 50-х роках вдалося створити сплав з мінімальним вмістом нікелю – порядка декількох відсотків, було додавання інших легуючих елементів. Але при цьому стояло завдання винайти аналог нержавійки, яка б не поступалася 304-ій.
Так з'явилася нержавіюча сталь 200-ої серії (AiSi 201). Вона відрізнялася відмінною корозійної стійкість, стійкістю до кислот, високою міцністю (вона міцніша 430). В даний момент близько 70% ринку нержавійки Китаю займає саме матеріал 200-ої серії.
У нас Ви можете замовити виробничий стіл з нержавіючої сталі різних марок, все залежить від Ваших вимог і побажань.
Перелічимо основні переваги виробничих нержавіючих столів:
- висока стійкість до корозії;
- протистояння кислотам – сталь не схильна до окислювальних процесів;
- відмінна жаростійкість до +800 градусів Цельсія – можна легко ставити гарячі сковороди і каструлі;
- механічна міцність і стійкість до подряпин;
- нержавейка не вбирає запахи – сьогодні обробляємо рибу, а завтра без проблем м'ясо.
Види виробничих столів з нержавійки, їх відмінності та особливості
Для побудови максимально ефективного виробничого процесу необхідні різні модифікації і доповнення до виробничих столів з металу.
- Обробні кухонні столи з полицею дозволяють розмістити різне кухонне начиння, каструлі, технологічне обладнання і т.д.;
- Наявність борту не дозволить витекти розлитій воді або м'ясному соку на підлогу і стіни, також бортик не дає прокидатися різним сипучим продуктам харчування;
- Острівні нержавіючі столи для кухні дають можливість ставити їх в ряд і вибудовувати необхідну робочу площу максимально ефективно;
- Обробний стіл з мийкою спрощує процес обробки риби і морепродуктів, м'ясних туш і підготовку овочів і фруктів до нарізки;
- Виробничі столи з розпашними дверима і металевими ящиками дозволяють максимально оптимізувати багато технологічних процесів і тримати все в повному порядку.
Кожна модель виробничого столу з нержавіючої сталі, який Ви можете купити в нашому інтернет магазині, оснащений пластиковими викручуваними ніжками. Завдяки даній особливості можна встановити кухонний стіл ідеально на будь-який нерівній поверхні, адже навіть страшно уявити які незручності приносить постійне хитання обладнання з боку в бік і нестійке положення при роботі.
Нюанси вибору кухонного виробничого столу з нержавіючої сталі
Перед тим як купити обробний стіл з нержавійки варто визначити кілька важливих технічних параметрів і характеристик. Бувають ситуації, коли клієнти не усвідомлено підходять до вибору кухонних меблів з металу і потім кухарям доводиться працювати в не комфортних умовах.
З нашого досвіду оснащення промислових кухонь барів, кафе і ресторанів варто звернути увагу на наступні моменти:
- Габарити виробничих столів виходячи з розмірів Вашої кухні;
- Для яких цілей будуть використовуватися виробничі столи;
- Особливості конструкції – наявність борту, мийної ванни, полички і так далі;
- Каркас зі звичайного металу – якщо він не стикається з продуктами харчування можна зробити професійний кухонний стіл дешевше.
Перед вибором і замовленням виробничих столів з нержавійки потрібно опитати кухарів, на яких моделях їм буде зручно працювати, виявити всі потреби. Скласти список конкретних завдань і цілей, для яких будуть використовуватися металеві столи. Подумати, що додати в стандартну комплектацію столу, щоб максимально оптимізувати технологічні процеси з приготування кулінарних страв, адже все це в кінцевому підсумку впливає на собівартість страви. Якщо виготовити каркас зі звичайного металу, а стільницю зробити з нержавійки то ціна виробничого столу в кінцевому підсумку буде на порядок нижче.
Консультанти нашого інтернет магазину допоможуть Вам з вибором необхідної моделі виробничого столу, вислухають всі побажання і дадуть свої рекомендації по вибору. Ми можемо виготовити професійний кухонний меблі зі сталі за Вашими розмірами і побажанням. Доставка обробних столів здійснюється як до Києва, так і в будь-який інший населений пункт на території України. Телефонуйте!
Часті питання про виробничі столи з нержавіючої сталі
🔝 Які бувають виробничі столи з нержавійки?
Основні види виробничих столів для кухні їдальні і ресторану:
➤ Стіл виробничий з отвором для відходів;
➤ Виробничий стіл з мийкою;
➤ Кухонний обробний стіл з ящиками;
➤ Виробничий стіл з бортом і полицею;
♨ Для яких цілей купують виробничі столи з нержавійки?
Наші клієнти найчастіше купують столи виробничі для наступних робіт:
➤ Установка спеціалізованого обладнання на кухні;
➤ Нарізка овочів і фруктів;
➤ Оброблення і нарізка морепродуктів, м'яса;
➤ Формування лінії роздачі готових страв;
➤ Інші технологічні процеси на промисловій кухні;
⏬ Які марки нержавіючої сталі використовуються для виготовлення виробничих столів?
Найпопулярнішими і якісними марками нержавіючої сталі є:
➤ AISI 201;
➤ AISI 304;
➤ AISI 430;
👍 На що звернути увагу при виборі виробничого столу з нержавійки?
Основними параметрами при виборі виробничого столу є:
➤ Довжина стільниці;
➤ Наявність полки внизу;
➤ Вид матеріалу стільниці;
➤ Наявність бортів по краях столу;