Ванни мийні з нержавіючої сталі для громадського харчування – вибираємо правильно!
Заходячи на будь-яку професійну кухню ресторану, бару чи їдальні не можна не помітити такого технологічного обладнання як мийні ванни з нержавіючої сталі. Завдяки їм вдається оптимізувати багато виробничих процесів на кухні, спростити роботу кухарів, технологів-кондитерів, іншого персоналу. Ванна мийна з нержавіючої сталі є універсальним промисловим обладнанням для професійної кухні громадського харчування, їдальні або ресторану. Ціна на мийні ванни в нашому каталозі є рекомендованими заводами-виробниками.
Вони застосовуються для великої кількості технологічних процесів:
- замочування і миття посуду;
- очищення, миття фруктів і овочів;
- чистка, розбирання риби;
- споліскування м'яса, курятини перед приготуванням;
- миття різного кухонного інвентарю та посуду.
Для виробництва мийних ванн використовується нержавіюча сталь марки AiSi 201 – она відрізняється високою стійкістю до корозії, різних кислот та інших агресивних середовищ. Але про все по порядку, розглянемо з яких матеріалів, найчастіше виготовляють мийні ванни для громадського харчування, подивимося, які бувають модифікації, які моделі купують наші клієнти для своїх кухонь в ресторанах.
Конструкція мийних ванн з нержавійки, особливості та поради щодо вибору
Ванна для миття посуду та іншого кухонного начиння запорука якісного обслуговування клієнтів будь-якої точки громадського харчування. Якщо купити мийну ванну з нержавіючої сталі, то цей процес буде максимально швидким, а головне комфортним для обслуговуючого персоналу бару, кафе чи ресторану. Щоб зробити правильний вибір, давайте розглянемо конструктивні особливості металевих мийок.
Ванни мийні нержавіючі бувають двох типів – цільнотянуті (ще їх називають штамповані) та зварні. Перший варіант мийної ванни має лиття корпусу з великого металевого листа необхідної товщини. У цьому є свої переваги, а також недоліки – корпус такої мийки не має швів, абсолютно герметичний і більш зручний в щоденному обслуговуванні, але при цьому виготовляються вони тільки за індивідуальними розмірами клієнта і коштують на кілька порядків вище своїх зварних аналогів.
Зварні мийні ванни з нержавіючої сталі є оптимальним вибором у співвідношенні ціна-якість, ряд стандартних розмірів завжди є в наявності, ціна таких моделей нижче варіантів, які робляться під замовлення. Наші постійні клієнти в більшості випадків віддають перевагу готовим стандартним варіантам.
Ванни мийні секційні повинні відповідати наступним вимоги:
- Надійна і зручна в роботі конструкція – мийки не повинні хитатися, стояти нестійко, мати гострі не заполіровані кути;
- Легкість в установці сантехніки – конструкція мийної ванни з нержавійки повинна бути легко обслуговуєма і не створювати проблем при установці змішувача для подачі води або сифона для зливу відходів в каналізацію;
- Забезпечення високої стійкості до корозії – даний процес є одним з основних якостей надійного обладнання;
- Нержавійка повинна володіти стійкістю до механічних пошкоджень – на професійній кухні ніхто не працює повільно та спокійно, тому випадкові удари і падіння гострих ножів і виделок всередину це не рідкість;
- Зручні розміри мийної ванни для кухарів та обслуговуючого персоналу – перед замовленням обладнання поцікавтеся, які розміри будуть оптимальними для Ваших працівників.
Переваги якісних мийних ванн з нержавіючої сталі
Матеріал виготовлення мийних ванн і надійність каркаса є основними параметрами, на які слід звернути увагу. У нашому інтернет магазині професійних кухонних меблів для громадського харчування Ви можете купити мийну ванну з нержавійки вищої якості.
Каркас мийок з нержавіючої сталі виготовляється з посиленням поперечними перекладинами, завдяки цьому мийна ванна з нержавійки тримає високе навантаження, випадкові удари під час напруженої зміни, коли йде великий потік клієнтів, треба постійно мити посуд або чистити овочі з фруктами для подальшої переробки.
Перелічимо основні переваги нержавіючих мийних ванн:
- 200-ая нержавійка (AiSi 201) володіє високими антикорозійними властивостями – це основна вимога, яка висувається для якісної промислової мийки з нержавійки для громадського харчування;
- відмінна стійкість кислотам, різних агресивних середовищ – при щоденній роботі в мийну ванну з нержавійки виливаються різні залишки їжі, готових кулінарних страв, харчових барвників, все це є досить агресивним середовищем (соки різних фруктів, сода, оцет, лимонна, інші кислоти). Такі речовини можуть роз'їдати неякісну нержавіючу сталь і приводити до окислювальних процесів.
- інертність до різних миючих засобів – нержавіюча сталь не повинна окислюватися, змінювати свої властивості при контакті з різними дезінфекторами і професійними миючими засобами.
- ударостійкість і міцність конструкції мийної ванни – часто дане обладнання піддається величезним навантаженням. Каркас повинен бути стійким, міцно стояти на будь-якій поверхні. Завдяки ніжкам що викручуються можна встановити харчову мийку на нестійкій підлозі.
- зварювання мийних ванн за спеціальною технологією – завдяки цьому зварні шви абсолютно герметичні, вони не піддаються корозії. Зварні ванни мийні виробничі це ідеальне рішення для промислових кухонь їдалень, ресторанів, інших закладів громадського харчування.
Як вибрати секційну мийну ванну з нержавіючої сталі
Щоб зробити правильний вибір і купити нержавіючу мийну ванну для громадського харчування необхідно приблизно прикинути кількість посуду, який необхідно буде перемивати за одну робочу зміну, підрахувати кількість овочів, фруктів, риби або м'ясних продуктів для очищення і переробки.
З досвіду роботи ми рекомендуємо наступні мийні ванни секційні:
- односекційні моделі найчастіше купують для невеликих точок продажу фаст-фуда, кіосків, ринкових павільйонів. Промислова мийка на одну секцію має низьку ціну, компактні розміри для розміщення на невеликій площі.
- двосекційні мийки з нержавійки є бестселером продажів, це універсальний варіант який найчастіше купують як старі, так і нові клієнти. Завдяки двом ваннам можна одночасно робити два різних процеси – в одній мити посуд, а в інший фрукти та овочі. Найчастіше двосекційні мийки зі сталі купують в середні ресторани, столові, супермаркети та інші заклади громадського харчування.
- трисекційні варіанти мийних ванн з нержавіючої сталі купують для середніх і великих харчових закладів. Подібними моделями оснащують цехи для оброблення м'яса та підготовки морепродуктів до приготування, гіпермаркети використовують трисекційні мийні ванни для оснащення окремих приміщень для мийки та очищення овочів.
- чотирьохсекційні моделі купують рідко, як правило, це великі їдальні, мережі ресторанів зі значною прохідністю клієнтів. На прохання замовника можна виготовити виробничу мийну ванну будь-якої конфігурації і розміру, все залежить від Ваших цілей і завдань.
Перед тим як приступити до вибору необхідної моделі виробничої секційної мийної ванни з нержавіючої сталі варто опитати своїх кухарів на предмет того, з якими професійними меблями їм було б зручно працювати, яка конфігурація буде оптимальною для розміщення в приміщенні і т.д.
Консультанти нашого інтернет-магазину завжди готові допомогти вибрати нержавіючі мийні ванни потрібного Вам розміру і конфігурації. Вони підкажуть, які моделі ванн найчастіше купують наші постійні клієнти, на що звернути увагу при виборі, прорахують індивідуальну конструкцію мийної ванни для їдальні за Вашими розмірами. Телефонуйте!
Часті питання про мийні ванни з нержавіючої сталі
🔝 Які бувають мийні ванни з нержавійки?
Основні види мийних ванн для кухні їдальні та ресторану:
➤ Односекційна ванна мийна;
➤ Двосекційна мийна ванна;
➤ Мийна ванна зі столом для оброблення;
➤ Трисекційна мийна ванна з полицею;
♨ Для яких цілей купують ванни мийні з нержавійки?
Наші клієнти найчастіше купують мийні ванни для наступних робіт:
➤ Мийка і нарізка овочів, фруктів;
➤ Оброблення і нарізка морепродуктів;
➤ Переробка м'ясних туш;
➤ Інші технологічні процеси на професійній кухні;
⏬ Які марки нержавіючої сталі використовуються для виробництва мийних ванн?
Найпопулярнішими і якісними марками нержавіючої сталі є:
➤ AISI 201;
➤ AISI 304;
➤ AISI 430;
👍 Як вибрати мийну ванну для громадського харчування?
Основними параметрами при виборі ванни є:
➤ довжина стільниці;
➤ одне, двох або трисекційна ванна;
➤ наявність полички знизу;
➤ наявність борту;