RU | UA

Як вибрати промислову НВЧ піч?

Професійна мікрохвильова піч

У сучасному ресторанному бізнесі все більшого значення набуває економія часу на приготування їжі. Істотну допомогу в цій дуже важливій справі можуть надати професійні НВЧ печі, які допоможуть автоматизувати процеси на професійній кухні, перетворити процес приготування їжі в приємне заняття, зберегти сили і здоров'я кухаря.

 

 

Основні критерії вибору промислової НВЧ печі

 

Незважаючи на те, що мікрохвильова піч, здатна повністю замінити кухонну плиту, купують її найчастіше на додаток до наявного кухонного обладнання. Перед тим як вибрати мікрохвильову піч постарайтеся чітко визначитися зі своїми потребами і можливостями. Які саме завдання з приготування їжі Вам потрібно вирішувати: готувати перші страви, страви з хрусткою золотистою скоринкою, запікати шматки м'яса і курку цілою тушкою, готувати ексклюзивні страви, розігрівати продукти і т.д.

 

Багато ресторанів і кафе використовують мікрохвильові печі тільки для швидкого розігріву їжі і розморожування заморожених продуктів. Такі цілі легко досягаються за допомогою мікрохвильових пічок з нагріванням тільки мікрохвильовим випромінюванням. Такі мікрохвильові печі, як правило, купують на додачу до наявної плити з духовою шафою. Вони відповідають вимогам швидкого харчування та приготування дієтичних страв.



піч НВЧ EWT INOX MEG50K-6 піч НВЧ EWT INOX MEG537 НВЧ мікрохвильова піч Bartscher 610.836 НВЧ мікрохвильова піч Bartscher 610.835
Модель: MEG50K-6 MEG537 610.836 610.835
Виробник: EWT Inox EWT Inox Bartscher Bartscher
Керування: електронне електронне механічне електронне
Об'єм, л: 20 23 23 25
Матеріал корпусу: емаль емаль нерж.ст. нерж.ст.
Гриль: є є немає є



Характеристики професійних мікрохвильових печей

 

Розмір камери зумовлює обсяг продукту, який можна приготувати або розморозити в мікрохвильовій печі. На вітчизняному ринку можна знайти мікрохвильові печі з об'ємами камер від 16 до 41 л. Камера 16-19 л здатна вмістити невелику курку.

 

Номінальні потужності мікрохвильової печі:

 

  • при НВЧ-випромінюванні 750-1100 Вт,
  • при роботі гриля – 800-1515 Вт,
  • при конвекційному нагріванні з вентилятором – 1350-2000 Вт,
  • при використанні вбудованого тостера – 850 Вт.

 

При НВЧ-випромінюванні передбачають застосування до 10 рівнів потужності в залежності від виконуваних завдань:

 

  • "низький" ("мінімальний") рівень становить близько 10%, для підігріву і підтримки страв в нагрітому стані,
  • рівень "нижче середнього" - близько 25%, використовується для розморожування, приготування і розігрівання їжі,
  • "середній" рівень - близько 50%, застосовують для приготування супів, рибних або м'ясних страв,
  • рівень "вище середнього" - близько 70%, застосовується для розігріву або готування страв з птиці,
  • "Високий" рівень 100% максимальна потужність застосовується для приготування овочів, фруктів, соусів, напоїв.

 

Промислова мікрохвильова піч

Особливості готування їжі в професійній мікрохвильовій печі

 

В мікрохвильовій печі продукт готується за рахунок електромагнітних коливань молекул води з понад високою частотою (НВЧ). НВЧ-випромінювання, що створюється магнетроном, дуже швидко проникає вглиб продукту на 2,5-5 см і розігріває молекули води. НВЧ-випромінювання застосовуються для приготування, розігрівання, підтримки їжі в нагрітому стані, а ще для того щоб швидко розморожувати продукти. Швидкий нагрів і розморожування продуктів або готових страв у мікрохвильовому випромінюванні дає можливість зберегти максимальну кількість поживних речовин, гастрономічні якості продукту. Перераховані переваги НВЧ-випромінювання є головною причиною стрімкого розвитку виробництва мікрохвильових печей.

 

Температура нагріву при НВЧ-випромінюванні обмежується температурою кипіння води (100 С), що досить важливо для приготування дієтичних страв. Посуд, повинна вільно пропускати НВЧ-випромінювання і, тому вона нагрівається виключно від нагрітого продукту. У НВЧ-випромінюванні можна підігрівати страви на паперових тарілочках або серветках. Супи можна розігрівати в паперових стаканчиках, молоко – в пакетах, які не містять фольги.

 

У звичайних мікрохвильових печах для розігріву страви використовується тільки НВЧ-випромінювання. У багатофункціональних мікрохвильових печах розігрів комбінований. Кращі мікрохвильові печі по функціональності наближаються до самих передових електричним духовим шафам, вони обганяють їх по швидкості розігріву страв.

 

Щоб вийшла піджарена скоринка, страву потрібно нагріти до температури понад 100 °С. Щоб цього досягти в мікрохвильову піч вбудовують гриль. У НВЧ печі з грилем можна готувати, як в електродуховці. Гриль створює умови приготування їжі подібні до обсмажування на вугіллі. Для того щоб готувати випічку, тістечка, торти, в НВЧ печі створюють примусову циркуляцію гарячого повітря вентилятором.



Які переваги дає мікрохвильова піч перед газовими або електричними плитами:

 

  • Мікрохвильова піч істотно заощаджує Ваш час і гроші. Вона дешевше обходиться під час експлуатації, займає мало місця на кухні, простіше для гігієнічного прибирання. Час приготування страв зменшується в кілька разів, а споживання електроенергії вдвічі;
  • Температура повітря на кухні не змінюється, не просочується все запахами їжі;
  • За рахунок скорочення часу нагріву продукту, зберігаються необхідні нам вітаміни та мікроелементи. При поступовому нагріванні продукту на плиті руйнується до 60% вітаміну С, а при швидкому за рахунок НВЧ-випромінювання тільки від 2% до 25%;
  • НВЧ печі дають можливість готувати соковиті овочі без додавання води, так як вони виділяють власну воду при розігріві;
  • Багатофункціональні мікрохвильові печі при раціональному використанні можуть готувати практично такі ж страви, як на електричній плиті;
  • Мікрохвильовки дозволяють розморожувати продукти, зберігаючи їх клітинну структуру, поживні, смакові і гастрономічні якості;
  • Використовуються для стерилізації посуду.



Промислові НВЧ печі



Надійність промислових мікрохвильових печей

 

Надійність і довговічність, ціна і економічність при експлуатації це найважливіші показники, які визначають конкурентоспроможність. Надійність НВЧ печі залежить від конструкції і якості використаних комплектуючих і від умов експлуатації техніки. Поломки з причин заводського браку велика рідкість.

 

Правильно оцінити яка марка є найкращою, вельми складно. Зазвичай, в мікрохвильових печах різних марок використовують однакові уніфіковані вузли, які визначають надійність, довговічність і безпеку. Майже всі НВЧ - печі обладнані магнетронами з Південної Кореї.

 

Абсолютна більшість поломок пов'язано з граничними відхиленнями напруги в мережі. Щоб захиститися від перепадів напруги рекомендують використовувати стабілізатор напруги. Застосування металевого посуду і підключення магнетрона на максимальну потужність надовго теж можуть викликати поломки. У рідкісних випадках, причинами поломок є пошкодження під час перевезення.

 

 

Безпека при роботі професійними мікрохвильовками

 

Захист від опромінення, ураження електричним струмом, від механічних і теплових травм гарантується сертифікацією за міжнародними нормами. Незважаючи на кримінальну відповідальність розробників і виробників НВЧ печей за Вашу безпеку, потрібно чітко виконувати правила установки і експлуатації.

 

Від НВЧ-випромінювання Вас захищає металевий кожух і конструктивні пастки по периметру дверцят. Вбудований магнетрон і трансформатор мікрохвильової печі охолоджуються вентилятором для забезпечення захисту від надмірного нагрівання.


Експерти запевняють, що випромінювання в безпосередній близькості від НВЧ печі в кілька разів менше допустимого, воно швидко зменшується при віддаленні. Велика споживана потужність ще одна причина підвищеної небезпеки. Якщо у Вашому ресторані або кафе електрична мережа оснащена третім заземлюючим проводом, стандартний захист від удару струмом забезпечить найвищу безпеку.

 

Застосовувати в якості заземлюючого проводу водопровідні чи газові труби категорично заборонено. Це може спричинити за собою загибель Ваших співробітників. При відсутності заземлення необхідно виключити ймовірність одночасного контакту корпусу НВЧ печі і водопровідних або газових труб.

 

Гарантія та термін служби НВЧ печей для барів, кафе і ресторанів

 

Період гарантії – один з основних показників конкурентоспроможності. Чим більше термін офіційної гарантії виробника або продавця, тим на більший час Ви будете застраховані від зайвих витрат при виявленні непомітних дефектів мікрохвильової печі. Термін офіційної гарантії на них може становити від 1 року до 3 років. Експлуатація обладнання за всіма правилами сприяє продовженню терміну служби мікрохвильової печі. Недотримання правил експлуатації призводить до втрати права на безкоштовний гарантійний ремонт.

  

Ціна, як правило, не завжди свідчить про якість виробу. Вона визначається попитом, а попит від марки, техніко-економічних показників і зручності в експлуатації. Ціна НВЧ печей однієї марки визначається їх характеристиками, якістю і дизайном. Ціна на "новинки", зазвичай, вище, ніж на добре відомі і перевірені моделі.

 

Чим солідніше марка, більше функціональність і зручність використання, привабливіше зовнішній вигляд, тим більша ціна. Висока вартість прийнятна для Вас? Чи дають Ваші фінансові можливості оплатити покупку готівкою відразу? Чи є можливість придбати в розстрочку і які умови платежів по кредиту? Яку частину від початкової вартості становитимуть наступні витрати на оплату електроенергії? Відповіді на ці та багато інших питання Ви можете отримати, зателефонувавши нашим менеджерам за телефонами які ви можете знайти розділі контакти.


професійні мікрохвильовки


Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3