RU | UA

Обладнання для ресторану

Новачки в ресторанному бізнесі часто губляться, коли справа доходить до покупки обладнання для закладу громадського харчування. І в цьому немає нічого дивного, так як в даний час обладнання для барів і ресторанів представлено в дуже широкому асортименті і включає в себе не тільки все необхідне обладнання для організації безперервної роботи кухні, але і меблі для ресторану столи, стільці, а також меблі для гардероба. Після придбання обладнання для кухні та меблів необхідно зайнятися підбором текстилю скатертини і серветок, підібрані під загальну колірну гамму ресторану вони завершать образ закладу. До ресторанного обладнання також можна віднести і посуд.

 

Тепер давайте більш докладно зупинимося на ресторанному обладнанні, яке використовується для облаштування кухні. До обладнання, яке необхідно для організації роботи кухні, відноситься теплове, холодильне, електромеханічне, посудомийне, хлібопекарське, вагове, нейтральне та інші види обладнання. У кожну з названих категорій входять апарати і пристрої, без яких не обійтися при приготуванні їжі, а також для організації робочого процесу на кухні.

 

 

Теплове обладнання для ресторанів включає в себе пароконвектомати, пекарські та жарочні шафи, марміти, електричні плити, фритюрниці, грилі і т.п.

 

Конвекційні печі застосовуються для приготування гарячої випічки, а також виробів із заморожених напівфабрикатів, ще однією важливою функцією конвекційних печей є безперервний підігрів їжі.

 

Фритюрниці застосовуються для приготування страв з риби і картоплі, а для нетривалого зберігання перших страв в розігрітому стані служать марміти.

 

До теплового обладнання також відносяться кавомашини, кип'ятильники і бойлери водонагрівачі призначені для забезпечення кухні гарячою водою.

 

Крім теплового обладнання для оптимального функціонування ресторанної кухні знадобиться холодильне обладнання, яке забезпечує збереження продуктів. До цього виду обладнання відносяться морозильні і холодильні камери для стокового зберігання, холодильні столи і шафи. Останнім часом досить широкого поширення набули низько- і середньо температурні столи, які об'єднують в собі холодильник і робочий стіл, що значно економить місце.

 

У ресторанному бізнесі важлива точність у всьому, а в приготуванні їжі тим паче, тому без вагового обладнання не може працювати жоден ресторан. До даного виду обладнання відносяться механічні та електронні ваги, які використовуються для зважування продуктів харчування.

 

Нейтральне обладнання включає в себе виробничі столи, візки, шафи, стелажі, мийні ванни, сушарки, які застосовуються на ресторанній кухні. Основою виробничого столу служить високоякісна нержавіюча сталь, яку легко мити, вона міцна і гігієнічна. 

 

Механічне обладнання включає в себе пристрої і пристосування, які використовуються для механічної обробки продуктів. До них відносяться міксери, куттери, картоплечистки, м'ясорубки, тістоміси. Наприклад, для того щоб приготувати дріжджове тісто, перемішати картопляне пюре, а також збити вершки використовуються планетарні міксери; куттери застосовуються для подрібнення фаршу і змішування його з іншими компонентами.

 

До ресторанного обладнання також відносять і демонстраційні вітрини, які встановлюють в залі. Це можуть бути як спеціальні вітрини для шоколадних тортів, так і вертикальні обертові вітрини для різноманітних десертів, або настільні вітрини для бутербродів.

 

Основний набір обладнання, як правило, однаковий для всіх ресторанів, але в залежності від кулінарної спрямованості Вашого ресторану і фінансових можливостей, Ви можете оснастити кухню спеціальним обладнанням.

 

 

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3