RU | UA

Від маленького кафе до великого бізнесу

Останнім часом все більшим попитом почали користуватися маленькі комфортні заклади, в яких можна швидко і смачно поїсти. На відміну від елітних ресторанів демократичне кафе вимагає менших фінансових інвестицій і окупається за короткий строк. З усіх цих закладів громадського харчування найбільш популярними є недорогі і доступні кафетерії. Однак успіх кафетерію багато в чому залежить від місця розташування. Одне з найбільш підходящих місць для розміщення це порожні квадратні метри у щойно відкритому супермаркеті або великому торговому центрі. Також непоганим варіантом є розміщення кафетерію поруч з офісами або навчальними закладами. Люди, у яких накопичилася втома після шопінгу, роботи або навчання, з радістю відпочинуть в недорогому кафе, вип'ють пару чашок ароматного чаю або кави і з'їдять свіжоспечену булочку або пиріжок.

 


Що б забезпечити успішну роботу кафе потрібно також добре продумати асортимент пропонованих страв і, виходячи з цього, вибрати обладнання. Почнемо, мабуть, з напоїв. З гарячих можна вибрати пакетований чай декількох популярних сортів і, звичайно ж, кава. Для приготування кави не обійтися без автоматичної кавомашини.


В сучасних кавоварках процес приготування повністю автоматизований, вам залишається тільки натиснути на відповідну кнопку, щоб приготувати чашку ароматного еспресо або капучіно з пишною пінкою. Ці машини здатні витримувати пікові навантаження до 120 чашок в годину.

 

Гарним доповненням до асортименту пропонованих в кафетерії напоїв є свіжоприготовані фруктові соки, тому не завадить також придбати ще й соковижималку. Залежно від чисельності відвідувачів можна придбати механічну або електричну соковижималку, за допомогою якої можна вичавлювати соки з будь-яких видів цитрусових і гранатів. А якщо вашому відвідувачеві захочеться, наприклад, випити стаканчик яблучного або морквяного соку, то вам знадобиться універсальна соковижималка для овочів і фруктів.

 

Попрацювавши деякий час в цьому бізнесі можна помітити що більшість клієнтів вважають за краще пити не чай або каву, а холодні молочні коктейлі, які готуються на основі м'якого морозива - густі, живильні і калорійні. Як наповнювачі для таких напоїв використовують ягоди, натуральні соки, консервовані фрукти, мед, сиропи, шоколад. Приготувати молочні коктейлі можна за допомогою електричного міксера або блендера всього за 15-20 секунд. Наш Інтернет-магазин пропонує широкий асортимент міксерів та блендерів від провідних світових виробників.

 

Для забезпечення гарної торгівлі в кафетерії необхідно поставити настільну теплову вітрину, в якій продукція залишиться не тільки свіжою, а й гарячої. Крім цього, гарячі пиріжки і слойки, розміщені в прозорій вітрині з підсвічуванням, виглядають дуже апетитно. Для здійснення цих цілей відмінно підійдуть настільні теплові вітрини від італійських виробників CB CROCE. Компактні розміри (довжина від 50 до 100 см) дозволяють розміщувати їх на робочій поверхні прилавка або барної стійки. Дизайн вітрин відмінно поєднує в собі складові з нержавіючої сталі, пластика і термостійкого скла. Температурний режим роботи від 0 до 70 градусів. Всі вітрини оснащені зволожувачем, який дозволяє довше зберігати м'якість і аромат свіжої випічки.

 

 

Досить актуальним є традиційна для нашої країни страва - млинці. Млинниці застосовуються для безпосереднього приготування млинців круглої форми на підігрівальні поверхні. Конфорки млинниці виготовлені з дозволеного для використання в громадському харчуванні термостійкого чавуну, що визначає високу стійкість поверхні до механічних пошкоджень. Відшліфована поверхня для смаження і високі антипригарні характеристики чавуну виключають можливість прилипання млинців до конфорки. Буде дуже зручно поставити модель з двома робочими поверхнями для обсмажування млинців з обох сторін і одночасного наповнення начинкою (топінгом). Відвідувачі залишаться дуже задоволеними, якщо до млинців подавати на вибір будь-якої топпинг: горіхи, шоколад, джем, мед, згущене молоко і т.д. Якщо місця не так вже й багато можна поставити і одинарну млинницю.

 

Головна умова успіху кафетерію - це чистота і затишок приміщення. Адже, зазвичай відвідувачі не затримуються в таких закладах більше 15-20 хвилин, тому при облаштуванні цілком можна обійтися без особливих інтер'єрних знахідок. Малогабаритне і економічне кухонне обладнання, зручні недорогі меблі, звичайнісінька барна стійка, яка одночасно виконує роль прилавка - все це з мінімальними витратами гарантує високу рентабельність.


Відкриваючи невелике кафе, ви йдете на мінімальні фінансові ризики. При невеликих капіталовкладеннях і високої рентабельності невелике кафе стає прибутковим видом бізнесу. На думку експертів, такий кафетерій окупається за один рік, а при вдалому збігу обставин через пару років можна задуматися і про цілу мережу кафе.

 

 

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3