RU | UA

Пароконвекційна піч або просто - пароконвектомат

Пароконвектомати

Просто неможливо переоцінити роль пароконвектомата в гарячому цеху сьогоднішнього підприємства громадського харчування. Серйозними перевагами є в першу чергу можливість скорочення робочої площі гарячого цеху, а також зниження витрат електроенергії. Так що ж таке пароконвектомат? Це пристрій з розряду теплового обладнання, яке найкраще запікати м'ясо як за допомогою традиційної технології конвекції (циркуляції гарячого повітря), так і з використанням парогенератора (забезпечення наявності пара в камері), і звичайно ж комбінований спосіб приготування їжі.

Конвекція – це спосіб приготування їжі з використанням гарячого повітря (150-250 градусів), який циркулює навколо страви. Розміщення, всередині робочої камери Тени виробляють тепло, яке за допомогою вентиляторів розноситься по всьому простору камери. Даний спосіб дає можливість пропікати продукти рівномірно, і домагатися утворення рум'яної скоринки.

Пароконвектор – це пристрій, який здатний створювати ефект конвекції в печі, а також готувати їжу з використанням гарячої пари. За різними даними пароконвектомати здатні здійснювати від 60 до 80% різних теплових операцій з продуктами, що дозволяє замінювати велика кількість обладнання.

Основним елементом пароконвектоматів є духовка або як її ще називають робоча камера. Вона виконана як правило в безшовному варіанті, без кутів, досить просто піддається гігієнічної обробці. Герметичною камера стає при повному закриванні дверцят. Дно духовки спроектовано з поглибленням у вигляді миски. Є отвір для зливу, яке можна підключати до системи каналізації.

 
Пароконвектомати

Види і типи пароконвектоматів, їх переваги та сильні сторони



При комбінованому способі приготування поєднуються гаряче повітря і пар. Наявність пару запобігає підсушування продуктів, в той же самий час наявність гарячого повітря гарантує рівномірне прожарювання. Перевагою є не тільки якість продукту, але і зниження часу приготування.


По виду підключення пароконвектомати бувають двох видів:

 

  • електричні;
  • газові.

 

Таким чином вибір обладнання по виду підключення залежить від наявності у Вас того чи іншого джерела живлення і найбільш вигідним для Вас варіантом. З досвіду наших клієнтів найпопулярнішими і енергоефективними є електричні моделі. Вони випускаються багатьма європейськими виробникам професійного харчового обладнання.

 

За типом управління бувають пароконвектомати наступних типів:

 

  • механічне;
  • електромеханічне;
  • електронне;
  • сенсорне.

 

Основна відмінність пароконвектоматів за типом управління полягає в тому, що механічне – здійснюється за рахунок кручення певних ручок, електромеханічне – подібні ручки але з наявністью електронного табло та електронне або сенсорне управління – найбільш зручне, але в той же час найменш практичне – кнопки управління поєднуються з сенсорним екраном.

Пароконвектомати з механічним управлінням



Пароконвектомат UNOX XV 393 Пароконвектомат Unox XB 893 Пароконвектомат Unox XV593
Модель: XV 393 XB 893 XV593
Виробник: Unox (Італія) Unox (Італія) Unox (Італія)
Вид керування: механічне механічне механічне
Кількість рівнів: 5 10 7
Тип пароутворення: інжекторний інжекторний інжекторний
Тип пароконвектомата: гастрономічний хлібопекарський гастрономічний



Пароконвектомати з електронним керуванням


Пароконвектомат Primax FDE-905-HR Пароконвектомат Unox XB 695 Пароконвектомат Unox XEVC-1011-E1R
Модель: FDE-905-HR XB 695 XEVC-1011-E1R
Виробник: Primax (Італія) Unox (Італія) Unox (Італія)
Вид керування: електронне електронне електронне
Кількість рівнів: 5 6 10
Тип пароутворення: інжекторний інжекторний  інжекторний  
Тип пароконвектомата: гастрономічний кондитерько-хлібопекарський гастрономічний 



За способом паротворення моделі діляться на дві групи:

 

  • бойлерні;
  • інжекторні.

 

У пароконвектоматах з бойлерної системою пароутворення, нагрів води відбувається в парогенераторі. Парогенератори як правило розміщують всередині обладнання. Бойлер представляє собою ємність (скляну, керамічну) з розміщеним в ній нагрівальним елементом. Суть полягає в тому, що при нагріванні води в ємності утворюється пара, який через отвір надходить в робочу камеру.


Суть роботи інжекторної системи пароутворення полягає в тому, що вода розпорошується на нагрівальні елементи, як правило кругового виконання. При цьому відбувається практично миттєве (за рахунок того, що вода розпорошується дуже дрібними частинками, а температура ТЕНа дуже висока) утворення пару.

Пароконвектомати з бойлерних типом пароутворення



Пароконвектомат Rational CMP XSE Пароконвектомат Rational SELF COOKING CENTER SCC 61 W
Модель: CMP XSE SCC 61 W
Виробник: Rational (Італія) Rational (Італія)
Вид керування: электромеханічне електронне
Кількість рівнів: 6 6
Тип пароутворення: бойлерний бойлерний
Тип пароконвектомата: гастрономічний кондитерько-хлібопекарський

 

Пароконвектомати з інжекторним типом пароутворення


Пароконвектомат Unox XEVC-0511-E1R Пароконвектомат Primax FDE-905-HR Пароконвектомат Unox XB 695 Пароконвектомат Retigo B 611i
Модель: XEVC-0511-E1R FDE-905-HR XB 695 B 611i
Виробник: Unox (Італія) Primax (Італія) Unox (Італія) Retigo (Чехія)
Вид керування: сенсорне  електронне  електронне  сенсорное
Кількість рівнів: 5 5 6 7
Тип пароутворення: інжекторний інжекторний  інжекторний   інжекторний
Тип пароконвектомата: гастрономічний гастрономічний кондитерько-хлібопекарський гастрономічний



Температурні режими роботи пароконвекційних печей:

 

  • нагрів парою – 30 – 130 С;
  • конвекція (нагрівання гарячим повітрям) – 50 – 250 С;
  • комбінований режим – 100 – 250 С.

 

При стандартному підключенні будь-яких пароконвектоматів необхідна наявність водопровідної мережі та каналізації, існують моделі які можуть працювати і без подібного підключення (можна подавати воду всередину камери з будь-якої ємності). Існує досить багато різноманітних функцій, якими оснащуються пароконвектомати.


Функціональні можливості та переваги пароконвектоматів:

 

  • функції цифрового контролю вологості;
  • функцією автоматичного очищення робочої камери;
  • швидке охолодження камери перед відкриванням дверцят;
  • автоматична мийка;
  • крапельний дренажний піднос;
  • автоматичне відключення вентиляторів при відкриванні дверей;
  • подвійне скління двері;
  • примусове охолодження дверей за рахунок конвекції повітря усередині склопакета.

 

І ще безліч інших корисних функцій передбачено в пароконвектоматах з метою спрощення їх експлуатації та підвищення ефективності роботи. Практично всі моделі пароконвектоматів мають внутрішню лампу - підсвічування (матеріал скла може відрізнятися у різних виробників), наприклад UNOX пропонує скло з пірекс для запобігання ушкоджень.

Більшість виробників для економії виробничих площ передбачають можливість розміщувати печі одна над одною. Багато виробників випускають розстійні шафи в єдиному стилі з пароковектоматами, і з можливістю суміщення свого обладнання.

 
Пароконвектомати Rational

Додаткові аксесуари які можуть йти в постачанні:

 

  • зонд для визначення температури в центрі продукту з електронним датчиком;
  • комплект - душ зі шлангом;
  • стенд з нижньою полицею для зберігання, відкритий з усіх боків і зверху;
  • вставка/структура/на 4 гастроемкости для стенду;
  • вентилятори (спроектовані таким чином, щоб створювати в камері приготування рівномірні і неагресивні потоки повітря для високоякісного приготування продукту.)
  • регулювальні ніжки.

 

Технологічні елементи присутні на кожному етапі експлуатації пароконвектоматів, їх створення та впровадження направлено на безпеку обслуговуючого персоналу і підвищення продуктивності. Якщо в процесі приготування відчиняються двері печі, програма постає в режим очікування, коли двері зачиняються, вона продовжує роботу. Це охороняє оператора від несподіваного викиду пари і опіку.

 

Система cool touch запобігає перегріванню внутрішньої частини камери за допомогою природної конвекції повітря усередині склопакета двері. Система «Вентури» Ця система забезпечує надходження свіжого повітря в робочу камеру для створення сухої атмосфери, одночасно відбувається виведення вологого повітря.

 

Які страви можна приготувати за допомогою даного устаткування?

 

Все що завгодно відповідатимуть Вам досвідчені кухарі. Так, варити, пекти, готувати як гриль і багато всього іншого, овочі, рибу, м'ясо, хлібобулочні вироби, піцу та інші страви. Всі страви зберігають природний колір і склад вітамінів, властивий свіжим продуктам.

 

Варка на пару дає можливість готувати страви без застосування тиску, кип'ятіння, додавання води. Гаряче повітря яке створюється при конвекції ідеально підходить для смаження продукту, приготуванні на грилі, випікання. М'ясні страви в режимі конвекції виходять соковитими, а скоринка хрусткою. Печі також можна використовувати в якості сушильних шаф.


Наші консультанти завжди готові допомогти Вам з підбором необхідної моделі пароконвектомата - телефонуйте!


Страви в пароконвектоматі

 



Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3