Рекомендовані товари
Основне призначення м'ясорубки, як випливає з назви даного обладнання – це подрібнення м'яса. Потрібно відзначити, що в функції м'ясорубки також входить подрібнення риби, для рибного фаршу, вторинного подрібнення маси для котлет, можлива також і набивка ковбас.
Хто є потенційним клієнтом даного обладнання
В будь-якому заклад громадського харчування, будь то, ресторан, їдальня та ін. В меню обов'язково присутні м'ясні страви або страви з риби
Безліч підприємств по переробці м'ясних і рибних виробів серед свого обладнання містять
професійні м'ясорубки, які, за важливістю займають лідируючі позиції.
Сьогодні увага буде приділена такій м'ясорубці як МІМ-80.
Все вищеперелічене обладнання має однакову конструктивну базу з незначними технологічними відмінностями.
Почнемо з найменш продуктивного представника – це машини для подрібнення м'яса МІМ-80.
М'ясорубки МІМ-80 спеціалізовані для подрібнення як м'яса, так і риби, а також вторинного подрібнення продуктової маси для котлет і наповнення ковбас на підприємствах громадського харчування
М'ясорубки МІМ-80 як і всі інші м'ясорубки даної торгової марки виготовляються відповідно до стандартом ДСТУ ISO 9001: 2001. Вся продукція сертифікована на території України і має державну гігієнічну реєстрацію.
М'ясорубки мають напругу живлення як однофазну так і трифазну, працюють від мережі змінного струму.
Функція "Реверс", якою оснащені м'ясорубки, дає можливість, у разі якщо на шнек що-небудь намотається, звільнити його і при цьому не потрібно проводити розбір машин. Черв'ячний редуктор встановлений в м'ясорубці має властивість працювати ледь чутно. Також крім безшумної роботи до переваг черв'ячного редуктора слід віднести плавність і рівномірність роботи всієї машини в цілому. Дані технічні особливості підвищують час напрацювання на відмову, значно збільшують час між проведенням планових ТО і покращують експлуатаційні властивості обладнання. Необхідно відзначити облицювання даних агрегатів, всі вони виконані з нержавіючої сталі, а не як більш дешеві аналоги з фарбованого металу.
Пристрій і робота м'ясорубки МІМ-80
До складових частин м'ясорубки відносяться безпосередньо м'ясорубку, привід – основа м'ясорубки і знімна чаша
Розглянемо кожну частину окремо.
М'ясорубка.
М'ясорубка складається з алюмінієвого корпусу. Якщо розглядати її в зборі, то в її склад крім корпусу входить, обертальний шнек, затискна гайка, решітки, двосторонній ніж, а також кільця підрізного і упорного ножів. Все облицювання виконано з нержавіючої сталі
1-Товкач;
2-Чаша;
3-Власне м'ясорубка.
Привід:
4-Вал приводний ();
5-Редуктор;
6-Облицювання;
7-Електродвигун;
8-Амортизатор;
9-Світлодіод "Мережа";
10-Кнопка "Реверс";
11-Кнопка "Стоп";
12-Кнопка "Пуск";
13-Облицювання заднє;
14-Блок зажима;
15-Зажим;
16-Кабельний ввід;
17-Зажим заземлення.
Якщо подивитися на передню частину корпусу, то можна побачити розташоване там зовнішнє різьблення. На дане різблення накручується затискна гайка. З заднього боку розташований фланець, за допомогою якого корпус кріпиться до приводу. Кріплення самого корпусу здійснюється зажимами з різьбленням
1-Шпонка;
2-Шнек;
3-Ніж підрізний;
4-Ніж двосторонній;
5-Решітка;
6-Кільце упорне;
7-Гайка зажимна.
Для запобігання травматизму безпосередньо над отвором для завантаження продуктів розміщений спеціальний запобіжник, який забезпечує відсутність можливості попадання руки обслуги безпосередньо на шнек. Запобіжник виконаний в незнімному варіанті. Основні кнопки "Пуск", "Реверс" і "Стоп" розташовані з боку корпусу.
Для переробки продукту необхідно вручну подати його з чаші до горловини корпусу машини. Після чого використовуючи товкач пропхати продукт до обертального шнеку. Захоплюваний шнеком перероблювальний продукт послідовно проходить через усі ножі та сітки.
В комплект м'ясорубки входить набір ножових решіток з отворами різного діаметру, для отримання фаршу різного рівня подрібнення.
М'ясорубка Sirman - італійська якість і доступна ціна. Моделі даного виробника відрізняються високою стійкістю до відмов, швидкістю роботи і надійним кріпленням усіх елементів.
Основні тактико-технічні дані
Параметр
|
Тип м'ясорубки
|
МІМ-80
|
МІМ-80-01
|
Продуктивність, кг/год
|
80
|
80
|
Продуктивність при вторинному роздрібненні котлетної маси, кг/год
|
26
|
26
|
Номінальна споживана потужність, кВт
|
0,81
|
0,82
|
Електроживлення: - струм - номінальна напруга, В - частота струму, Гц
|
однофазний змінний 220 50
|
трифазний, змінний 380 50
|
Частота обертання шнека, об/мин
|
187
|
Габаритні розміри, мм, не більше: довжина висота
|
500 300 570
|
Маса, кг, не більше
|
27
|
28
|
|
Примітка: продуктивність м'ясорубок приведена при переробці яловичого м'яса 2-го сорту крізь грати з отворами діаметром 5 мм.
Параметри решіток
Найменування параметра
|
Номер решітки
|
2
|
3
|
|
Зовнішній діаметр, мм
|
60
|
60
|
|
Діаметр отворів, мм
|
5
|
9
|
|
Кількість отворів
|
42
|
12
|
|
|