RU | UA

Професійне механічне обладнання: м'ясорубки

 

Сьогодні мова піде про професійних і промислових м'ясорубках . М'ясорубку потрібно вибирати відповідно до Ваших технологічних потреб за такими параметрами:

 

1) Потужність м'ясорубки

Чималі обсяги переробки м'яса вимагають відповідній потужності. Прагнення економії повертається нерідкими поломками і дорогим ремонтом, що в підсумку підвищує ціну м'ясорубки до вартості більш потужною, ніж придбана;

 

2) Кількість ножів

Даний параметр впливає на якість кінцевого продукту і продуктивність м'ясорубки.

 

Для м'ясорубок на сьогоднішній день існує кілька наборів:

 

  1. Класичний (односторонній ніж, решітка, шнек) — підходить для дрібних закладів;
  2. Напівунгер (підрізний ніж, двосторонній ніж, решітка, шнек) — підходить для різних закладів;
  3. Повний унгер (підрізний ніж, двосторонній ніж, решітка велика, двосторонній ніж, решітка дрібна, шнек) — підходить для магазинів, які торгують фаршем власного приготування, або досить великим організаціям громадського харчування. Дає можливість за одну обробку отримувати потрібне подрібнення в залежності від діаметра отворів встановлених решіток

 

За існуючими на сьогоднішній день нормам, кожне м'ясо для отримання фаршу потрібно переробляти двічі. Якщо на кухні застосовується система напівунгера або класичний варіант м'ясорубки, то процес обробки м'яса стає більш складним. При використанні повного унгера час на обробку м'яса скорочується вдвічі, а то і більше.

 

Який власне вид обладнання вибрати, вирішує вже власник закладу (або керівник підприємства) і шеф-кухар. Ключовим критерієм завжди повинен залишатися здоровий глузд. Як говоритися, скупий платить двічі, тому не варто економити і купувати обладнання, яке може не впоратися з навантаженням.

 

Існують різні пристосування, які об'єднують в собі декілька суміжних функцій, змінні насадки і ін. (м'ясорубка, овочерізка, ...). Ризик подібного обладнання в тому, що при великому навантаженні та чи інша складова легко вийде з ладу, а черговий ремонт у сумі з початковою ціною якраз буде дорівнює ціні вузькоспеціалізованої професійної машини.

Варто згадати і якість сировини, особливо в нашій країні, яка використовується при приготуванні фаршу та ін. продукції. Якщо обладнання вироблене на пострадянському просторі воно може працювати в більш жорстких умовах, то закордонні аналоги ні. Подібна продукція досить чутлива до різного роду відхилень від норми, таким як шматок кістки, багато жилавої тканини та ін. Незначні відхилення можуть вивести, а то і повністю зламати дане устаткування. Тому використовуючи закордонне обладнання слід чітко дотримуватися інструкцій.

 

Нинішні технології в області професійного кухонного обладнання дають можливість зробити сам процес приготування комфортним і результативним. Якісна м'ясорубка при цьому не тільки спрощує роботу персоналу, але і добре впливає на якість страв.

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3