RU | UA

Виробники пароконвектоматів - вибираємо оптимальні моделі

Пароконвектомати

Ринок професійного кухонного обладнання постійно зростає і розвивається і на сьогоднішній день відразу кілька компаній можуть запропонувати клієнтам великий вибір теплового обладнання різного рівня і різного цінового діапазону. Серед найбільш відомих марок можна виділити Unox, Rational, Primax, Retigo та багато інших

Не будемо зупинятися і в подробицях розглядати кожну з фірм-виробників, а зупинимося коротко на найвідоміших з них. У чому ж криється успіх цих компаній, які відмінні риси випускаємого ними обладнання? Ці та багато інших питань ми розкриваємо в цій статті. Складемо невеликий рейтинг пароконвектоматів від кожного виробника.


Італійська якість - Пароконвектомати UNOX (Унокс)


Італійська компанія Unox (Унокс) спеціалізується на виробництві широкого спектру пароконвекційних печей і є на сьогоднішній день провідною компанією з виробництва теплового обладнання у всьому світі. Низька вартість і висока функціональність – ось причина популярності пароконвектоматів цього виробника.

З перших своїх кроків компанія Unox дотримувалася наступних непорушних принципів: функціональність, економічність, компактні розміри, зручність в експлуатації, технічному обслуговуванні та ремонті, невисокі ціни, постійне вдосконалення технологій, використання останніх досягнень в харчовій індустрії.


Компанія Unox – світової визнаний лідер з виробництва та реалізації пароконвекційних печей. Всі розробки та досягнення компанії захищені і підтверджені численними міжнародними патентами. У 2007 році розробниками було представлено нове покоління пароконвекційних печей з електронним блоком управління. Виробничий процес компанії Unox сертифікований відповідно до європейського стандарту ISO 9001.

За офіційними заявами представників компанії, щорічно виробляється та реалізується близько 130 тис. італійських пароконвектоматів Unox. Розробниками компанії постійно впроваджуються інноваційні технології для оптимізації і максимальної автоматизації приготування страв, збільшення ефективності передачі тепла і зниження втрати і розсіювання тепла.


На сьогоднішній день в модельному ряді компанії виділяють серію пароконвекційних печей, які призначені для кондитерського виробництва і універсальні гастрономічні Пароконвектомати. Низька собівартість, висока надійність і невисокий відсоток браку і поломок обумовлюється їх простотою: кількість складних деталей, з яких складається обладнання Unox, зведено до мінімуму. Всі елементи печі виконані з антикорозійної нержавіючої сталі.


Оптимальні моделі пароконвектоматів UNOX в співвідношенні ціна-якість



Пароконвектомати Unox Пароконвектомат UNOX XV 393 Пароконвектомат Unox XB 893 Пароконвектомат Unox XV593 Пароконвектомат Unox XB 695
Модель: XV 393 XB 893 XV593 XB 695
Виробник: Unox (Італія) Unox (Італія) Unox (Італія) Unox (Італія)
Вид керування: механічне механічне механічне електронне
Кількість рівнів: 5 10 7 6
Тип пароутворення: інжекторний інжекторний інжекторний інжекторний
Тип пароконвектомату: гастрономічний хлібопекарський гастрономічний кондитерський-хлібопекарський



Особливості пароконвектоматів Unox (Унокс)


У печах, в яких пароутворення відбувається інжекторним способом, як джерело пара використовується трубчастий електронагрівальний елемент і вентилятор зі швидкістю обертання який в 4 рази перевершує аналогічний показник у класичних пароконвектоматів.

Завдяки унікальній системі STEAM.Maxitm пар утворюється при температурах, значно нижче +100 С, а система скидання пари перед відкриттям дверцят DRY.Maxitm не тільки дозволяє отримати рум'яну апетитну кірочку у вироби, а також підвищує в рази безпеку роботи обслуговуючого персоналу з обладнанням.

Ще один незаперечний плюс пароконвектоматів Unox – це унікальна конструкція дверцят: навіть якщо всередині робочої камери досягається максимально можлива температура, температура зовнішнього скла дверцят ледь нагрівається до +40 С. Більшість сучасних моделей, оснащені функцією напівавтоматичного очищення робочої камери.

Багато з них розраховані на використання, як гастрономічних ємностей, так і кондитерських листів уніфікованих європейських розмірів. Не зайвим буде зазначити також модульність пароконвектоматов Unox: можна створювати цілі системи, встановлюючи одну піч на іншу, при цьому вони не будуть заважати роботі один одного або роботі іншого кухонного обладнання.


Пароконвектомати Primax (Італія) – престиж і якість!


Італійська компанія Primax є однією з найвідоміших і престижних компаній, яка займається виробництвом теплового обладнання. Відмінною особливістю пароконвектоматів від цього виробника є те, що температурний зонд оснащений функцією дельта Т, завдяки чому страви готуються з граничною точністю. Пароконвектомат відключається автоматично при досягненні заданої температури всередині продукту.


Рекомендовані моделі пароконвектоматів Primax



Пароконвектомати Primax Пароконвектомат Primax FB-SDE304-LR Пароконвектомат Primax FDE-905-HR Пароконвектомат Primax EDE-907-HS Пароконвектомат Primax EDE-910-HS
Модель: FB-SDE304-LR FDE-905-HR EDE-907-HS EDE-910-HS
Виробник: Primax (Італія) Primax (Італія) Primax (Італія) Primax (Італія)
Вид керування: електронне електронне механічне механічне
Кількість рівнів: 4 5 7 10
Тип пароутворення: інжекторний інжекторний інжекторний інжекторний
Тип пароконвектомату: гастрономічний гастрономічний гастрономічний гастрономічний



Слід виділити режим приготування Дельта Т, суть якого полягає в тому, що системою постійно підтримується невелика різниця температур всередині готуємого продукту і в самій робочій камері. Цей метод придатний для продуктів будь-якого обсягу: як для цілої тушки курки, так і для ніжного філе риби. До того ж, значно знижується втрати ваги продуктів при їх приготуванні.


Чудова якість хлібобулочних виробів досягається завдяки функції змочування поверхні, яка, в залежності від моделі пароконвектомата, може здійснюватися як в ручному, так і в автоматичному режимі гарячого повітря.

Програмовані пароконвектомати Primax з сенсорним управлінням дуже зручні тим, що всі дані, які необхідні для приготування тієї чи іншої страви (температура, вологість, час приготування, вибір програми-рецепта), можна задати заздалегідь, до старту процесу. Надалі для повторного приготування досить буде натиснути одну кнопку для виклику потрібної програми.


Важливою особливістю є уніфікація гастроємностей: продукти (або напівфабрикати) на гастроємності зберігаються прямо в холодильнику, потім для приготування вони надходять в пароконвектомат, а звідти – на лінію роздачі приготованої їжі. Зменшується кількість кухонного інвентарю і скорочується час, що витрачається на перекладання продуктів.



Німецька компанія Rational – гідний конкурент італійцям!


Німецька компанія-виробник Rational значно спростила роботу кухарям, представивши в 1976 році свою унікальну розробку – комбіновані пароконвекційні печі. Популярність цієї торгової марки б'є всі рекорди: щорічно в світі реалізується понад чверть мільйона пароконвектоматів Rational.

Високий рівень цієї компанії підтверджують понад 170 міжнародних патентів і заявок на патенти, а також 30 років безперервної роботи потужної команди професіоналів, що складаються з кухарів, інженерів, фізиків і фахівців з харчової промисловості.



Наші клієнти вибирають дані пароконвектомати Rational


Пароконвектомати Rational Пароконвектомат Rational CMP XSE (B609100.01.202) Пароконвектомат Rational SCC XS Пароконвектомат Rational SELF COOKING CENTER SCC 61 W Пароконвектомат Rational CMP101E (B119100.01.202)
Модель: CMP XSE SCC XS SCC 61 W CMP101E
Виробник: Rational (Німеччина) Rational (Німеччина) Rational (Німеччина) Rational (Німеччина)
Вид керування: электромеханічне сенсорне сенсорне механічне
Кількість рівнів: 6 6 6 10
Тип пароутворення: бойлерний бойлерний бойлерний бойлерний
Тип пароконвектомату: гастрономічний гастрономічний гастрономічний гастрономічний



Секрет успіху пароконвектоматів Rational


У 2004 році компанія представила програмовану високо функціональну серію SelfCookingCenter. З тих пір програмне забезпечення не раз вдосконалювалося, оновлювалося і спрощувалося. Система SelfCookingCenter самостійно здатна розпізнавати розмір і обсяг завантажуваних продуктів, визначати параметри приготування, які обумовлюються властивостями самих продуктів.

Вологість, температура і час приготування розраховуються в кожному випадку індивідуально з урахуванням заданих спочатку характеристик приготування, а в процесі роботи при потребі вони коригуються. Час, що залишився до приготування відображається на дисплеї. Компанією Rational в даний час випускає пароконвектомати 2-х серій: СМ (з електромеханічним управлінням) і SCC (з електронним керуванням).



Відмінні риси пароконвектоматів Rational:


  • вбудований парогенератор;
  • підлогове і настільне виконання обладнання;
  • робоча камера виконана без стиків, для зручності чищення краї камери закруглені;
  • в цілях безпеки самий верхній рівень завантаження розташовується не вище 1600 мм;
  • в бойлерних пароконвектоматах є програма для видалення накипу з парогенератора; передбачається наявність функції CoolDown (швидке охолодження робочої камери);
  • температура всередині продукту вимірюється температурним зондом; тепловтрати зведені до мінімуму завдяки подвійному склінні дверцят з повітряним прошарком;
  • вентилятори на 5 швидкостей в моделях SCC забезпечують рівномірний розподіл потоків повітря по всій робочій камері;
  • передбачається регулювання висоти ніжок; габаритні розміри газових і електричних версій абсолютно однакові.


Важливою особливістю є можливість комбінованої установки двох апаратів, так звані комплекти Combi-Duo.



«Чеська» альтернатива – пароконвектомати Retigo


Чеська компанія Retigo на сучасному ринку теплового професійного обладнання з'явилася не так давно – в 1993 році, і на сьогоднішній день вона має виробничі потужності, що дозволяють випускати більше 5000 пароконвектоматів щорічно.


Пароконвектомати Retigo Пароконвектомат Retigo B 1011i Пароконвектомат Retigo О 1011i Пароконвектомат Retigo O 623i Пароконвектомат Retigo B 611i
Модель: B 1011i О 1011i 0-623 B 611i
Виробник: Retigo (Чехія) Retigo (Чехія) Retigo (Чехія) Retigo (Чехія)
Вид керування: сенсорне сенсорне сенсорне сенсорне
Кількість рівнів: 11 11 6 7
Тип пароутворення: інжекторний інжекторний інжекторний інжекторний
Тип пароконвектомату: гастрономічний гастрономічний гастрономічний гастрономічний



Головні переваги пароконвектоматів Retigo:


  1. Висока економічність. Відпрацьований пар використовується вдруге при підігріві води, з якої, в свою чергу, повторно робиться пар, який використовується для приготування страв;
  2. Бойлерний тип пароутворення (BCS) передбачає наявність вбудованого мікропроцесора, який здійснює діагностичну перевірку роботи бойлера. У разі якщо системою були виявлені неполадки, то проводиться автоматичне перемикання режиму пароутворення на інжекторний для завершення процесу приготування;
  3. Система економії води WSS передбачає охолодження відпрацьованого пара і подальше його використання;
  4. Можливість переважування дверець (зміна характеру відкриття дверцят: вправо або вліво);
  5. Є можливість модульної установки пароконвектоматів один на одного завдяки уніфікації габаритних розмірів;
  6. Забруднення простору під пароконвектоматом дозволяє уникнути піднос для конденсованої води;
  7. Панель керування, що має гарний та інтуїтивно зрозумілий графічний інтерфейс, легко відхиляється в сторону, що полегшує доступ до електроніки;
  8. Програмовані моделі мають до 200 програм;
  9. Час приготування автоматично регулюється в залежності від обсягу завантажених продуктів;
  10. Наявність режиму низькотемпературного смаження передбачає дбайливу теплову обробку делікатних продуктів гарячим повітрям;
  11. Автоматичний запуск дозволяє починати процес приготування навіть при відсутності в даний момент персоналу, для цього слід лише запрограмувати на необхідний час таймер.



Пароконвектомати

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3