|
Інгредієнти для тіста:
- 9 гр сухих дріжджів (один пакетик);
- 1 чайна лож. цукру і щіпка солі;
|
|
На кожен 1 кг тіста треба додати 75 мл. рослинної олії щоб отримати однорідне, м'яке і еластичне тісто.
Вам знадобляться ваги для того, щоб заготовки вийшли строго однакової ваги (70-80 гр.). Спершу з тіста потрібно зробити кульки.
|
Дуже важливо, щоб вони були ідеально гладкими і обов'язково без тріщин.
В іншому випадку, конуси вийдуть нерівні.
|
Потім кулькам з тіста надаємо форму конуса. Їх ми присипаємо борошном і на 30 хвилин кладемо в миску, накриту рушником, а в цей час готуємо прес до роботи.
Змащуємо (негусто) робочі поверхні (конуси) тканиною або паперовою серветкою, змоченою рослинною олією
Включаємо прес (щоб розігріти), встановивши нижній термостат на 1800C а верхній термостат на 1400C.
ФОРМУВАННЯ І пропікання
|
Внимание!
Під час роботи з апаратом не торкайтеся до робочих поверхонь, оскільки вони нагріваються і можуть викликати опік.
Після приготування тістових заготовок і прогріву преса можете приступити до процесу формування і пропікання:
- Таймер потрібно виставити на 1,5 хвилини.
- Опустіть в нижню матрицю преса тістові заготовки з загостреним кінцем, спрямованим вниз, до центру виїмки.
- Підніміть нижній важіль для того, щоб перевести верхню матрицю з фіксованого положення до вільного.
- Притримуючи верхній важіль, опустіть його повільно так, щоб верхня матриця увійшла в нижню. Таким чином тісто швидко заповнить простір форми.
- Коли зазор між формами досягне одного сантиметра, призупините процес опускання верхньої матриці приблизно на 5 сек. для того, щоб прибрати пар і повітря.
- Опустіть верхню матрицю до упору вниз, і зафіксуйте в нижньому положенні.
- За звуковим сигналом Ви зрозумієте коли слід виймати конуси.
|
Після того як розблоковуєте фіксатор, потрібно підняти верхню матрицю і зафіксувати у верхньому положенні.
Конуси потрібно витягти і розмістити на підставці.
Щоб конуси було легко витягувати, необхідно періодично змащувати олією робочу частину форми.
Звуковий сигнал звучить поки ручка таймера знаходиться в положенні «нуль».
Щоб вимкнути сигнал, переведіть ручку таймера, обертаючи проти годинникової стрілки, в положення між значеннями «нуль» та «п'ять».
НАПОВНЕННЯ НАЧИНКОЮ РІЖКІВ
|
Потім кулькам з тіста надаємо форму конуса. Їх ми присипаємо борошном і на 30 хвилин кладемо в миску, накриту рушником, а в цей час готуємо прес до роботи.
|
ВИПІЧКА
|
Потрібно помістити ріжки в піч (в утримувачі), потім встановити температуру і час випічки.
Коли партія конопіци готова, бажано помістити її в теплову вітрину, тоді вона збереже свої смакові якості і привабливий зовнішній вигляд.
|