RU | UA

Рецепт конопіци

 

Інгредієнти для тіста:


  • 1000 гр муки;

  • 300 мл води;

  • 75 мл рослинної олії;

  • 9 гр сухих дріжджів (один пакетик);

  • 1 чайна лож. цукру і щіпка солі;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На кожен 1 кг тіста треба додати 75 мл. рослинної олії щоб отримати однорідне, м'яке і еластичне тісто.


Вам знадобляться ваги для того, щоб заготовки вийшли строго однакової ваги (70-80 гр.). Спершу з тіста потрібно зробити кульки.

 

 

Дуже важливо, щоб вони були ідеально гладкими і обов'язково без тріщин.

В іншому випадку, конуси вийдуть нерівні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Потім кулькам з тіста надаємо форму конуса. Їх ми присипаємо борошном і на 30 хвилин кладемо в миску, накриту рушником, а в цей час готуємо прес до роботи.

 

 

Змащуємо (негусто) робочі поверхні (конуси) тканиною або паперовою серветкою, змоченою рослинною олією


 
Включаємо прес (щоб розігріти), встановивши нижній термостат на 1800C а верхній термостат на 1400C.


 ФОРМУВАННЯ І пропікання

Внимание!

 

Під час роботи з апаратом не торкайтеся до робочих поверхонь, оскільки вони нагріваються і можуть викликати опік.


Після приготування тістових заготовок і прогріву преса можете приступити до процесу формування і пропікання:

 

  • Таймер потрібно виставити на 1,5 хвилини.

  • Опустіть в нижню матрицю преса тістові заготовки з загостреним кінцем, спрямованим вниз, до центру виїмки.

  • Підніміть нижній важіль для того, щоб перевести верхню матрицю з фіксованого положення до вільного.

  • Притримуючи верхній важіль, опустіть його повільно так, щоб верхня матриця увійшла в нижню. Таким чином тісто швидко заповнить простір форми.

  • Коли зазор між формами досягне одного сантиметра, призупините процес опускання верхньої матриці приблизно на 5 сек. для того, щоб прибрати пар і повітря.

  • Опустіть верхню матрицю до упору вниз, і зафіксуйте в нижньому положенні.

  • За звуковим сигналом Ви зрозумієте коли слід виймати конуси.

 

Після того як розблоковуєте фіксатор, потрібно підняти верхню матрицю і зафіксувати у верхньому положенні.


Конуси потрібно витягти і розмістити на підставці.


Щоб конуси було легко витягувати, необхідно періодично змащувати олією робочу частину форми.

 

Звуковий сигнал звучить поки ручка таймера знаходиться в положенні «нуль».

 

Щоб вимкнути сигнал, переведіть ручку таймера, обертаючи проти годинникової стрілки, в положення між значеннями «нуль» та «п'ять».



 НАПОВНЕННЯ НАЧИНКОЮ РІЖКІВ

Потім кулькам з тіста надаємо форму конуса. Їх ми присипаємо борошном і на 30 хвилин кладемо в миску, накриту рушником, а в цей час готуємо прес до роботи.

 

 

                           ВИПІЧКА

Потрібно помістити ріжки в піч (в утримувачі), потім встановити температуру і час випічки.


Коли партія конопіци готова, бажано помістити її в теплову вітрину, тоді вона збереже свої смакові якості і привабливий зовнішній вигляд. 

 

 

 

 

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3