
Що продаємо: шаурма, тости, кава/чай, безалкогольні напої і воду
Обладнання для шаурми
Обладнання для шаурми буває різним і залежить від кількості продукції, що виготовляється в день.
Що входить в список основного обладнання для шаурми?:
- Апарат для шаурми (вертель);
- Контактний гриль (тостер або прес-гриль для шаурми);
- Виробничий стіл;
- Холодильна шафа;
- Витяжка;
- Гастроємності;
- Інвентар та аксесуари для шаурми.
Наші клієнти часто задають подібні питання: "Як відкрити точку шаурми з нуля?", "Шаурма як бізнес - скільки можна заробити, який дохід?", "Бізнес план точки шаурми", ми постараємося в цій статті розповісти що з обладнання знадобитися на точці продажу шаурми і тостів.
Розглянемо найбільш популярні моделі, дізнаємося на що звернути увагу, вибираючи той чи інший апарат, і ознайомимося з думкою людей, які вже купили їх. Отже, почнемо з гриля.
Вибираємо притискний (контактний) прес гриль для піджарки тостів
Часто наші нові клієнти телефонують з питанням "Як вибрати гриль для шаурми?" Щоб відповісти на це питання, давайте розглянемо, що це за обладнання, розберемо його характеристики і нюанси. За допомогою даних прес-грилів Ви без зусиль приготуєте відмінні хрусткі тости або стейки. Вибираючи гриль для потрібно, перш за все, визначитися з такими параметрами, як тип підключення (газ або електрика), вид поверхні (рифлена або рівна), площа поверхні.
За типом підключення краще брати електричний гриль, тому що, як показує досвід покупців, з газовим більше нюансів під час підключення і експлуатації. Якщо Ви вирішили використовувати контактний гриль для тостів і стейків, то рифлена поверхня - ідеальний варіант. Якщо ж робите акцент на гамбургери, гладка поверхня підійде більше.
Площа поверхні важлива при великому потоці клієнтів. Чим вона більше, тим швидкість роботи (і черга) менше. Існують одно і двох постові контактні грилі. Для точок фаст-фуду, як правило, беруть однопостові.
Рекомендовані моделі притискних (контактних) прес грилів:
Весь асортимент притискних прес-грилів для приготування шаурми Ви можете побачити
по цьому посиланню.
Висновки:
Варто зауважити, що робочі поверхні всіх моделей виготовлені з чавуна і споживають приблизно однакову кількість електроенергії. Тільки один з цих електрогрилів відрізняється більшою площею поверхні, що дає можливість при великому потоці людей готувати в 2 рази швидше, ніж з іншими грилями.
Відгуки наших клієнтів про притискні (контактні) грилі для шаурми:
Клієнти нашого магазину розповіли що вони думають з приводу цього обладнання і з якими нюансами зіткнулися під час його експлуатації.
|
 |
Олександр:"Брали у вас багато чого: слайсер, гриль, апарат для шаурми. Все обладнення за якістю чудово, працює безвідмовно і причепитися ні до чого. У порівнянні з побутовими, які "горять" буквально за два тижні, воно витримує роботу в режимі нон-стоп кожен день. При чому, в перебігу дня гриль не вимикається, на ньому постійно смажаться стейки. Ми дивуємося швидкості приготування: 6 середніх стейків зі свинини 100 грамових (один захід) готується всього за 5 хвилин (при 200 градусах). Можна за раз і більше 6-й смажити, але тоді вони будуть лежати щільно і не так добре прожарюватися. Таким чином, за кілька годин смажимо близько 100 стейків. Скажу пару слів про болт, який "тримає" дві поверхні. Він дійсно раз-два в тиждень розкручується. Я почитав в відгуках на сайті відповідь адміністратора HotMax з цього питання. Сходив на ринок запчастин і мені хлопці продали спеціальні шайбочки. Я закрутив і тепер все відмінно тримається і не розкручується."
Більше відгуків читати
|
|
|
 |
Анатолій Володимирович:"Я вирішив купити гриль для приготування гамбургерів, тому потрібен був гриль саме з плоскими поверхнями, а з рефленная використовують або для стейків, або для бургерів - коли котлета товста. Як виявилося, менеджер запропонувала дуже розумний варіант для моїх цілей. Він компактний і добре тримає температуру.
Це дуже важливо. А у китайських, корейських грилів є особливість - коли кладемо заморожений бургер, то поверхня швидко остигає, а потрібно, щоб гриль стабільно тримав температуру. Так що я вибором задоволений. Сподіваюся, що він не буде з часом ламатися, як китайські грилі. Я бачив, ще на заправках окка такі ж використовуються."
Більше відгуків читати
|
|
|
Вибираємо апарат для шаурми
Його використовують для приготування м'яса на шаурму. При виборі апарату зверніть увагу на його місткість, яка може бути від 20-ти до 50-ти кілограм, тип підключення (газ або електрику), а також електропривод. Наявність останньої функції має на увазі, що шампур буде крутитися автоматично (2 оберти за хвилину), її відсутність - означає, що кухар сам буде крутити шампур.
Газову шаурму купують зазвичай тому що немає підключення до електромережі. З її допомогою готувати шаурму можливо і в придорожніх кіосках, де немає доступу до центральної газової системи (на зрідженому балонному газі).
Купуючи апарат для шаурми, в першу чергу Ви повинні підрахувати кількість клієнтів, яких Ви будете обслуговувати за один день. Це потрібно для визначення необхідної продуктивності апарату.
Рекомендовані моделі апаратів для шаурми:
 |
 |
 |
 |
 |
Модель: |
ШЭ-20 |
М073G |
ШЭ 20-П |
2160 LPG |
Виробник: |
Кий-В |
Pimak |
Кий-В |
Silver |
Тип підключення: |
електричний |
газовий |
електричний |
газовий |
Місткість, кг:
|
20 |
30 |
20 |
20-30 |
Потужність, кВт (витрата газу, г / год): |
6 |
- |
6 |
0,394 |
електропривод: |
немає |
немає |
є |
немає |
З повним асортиментом апаратів для шаурми Ви можете ознайомитись в нашому каталозі обладнання.
Перші дві моделі - бюджетний варіант обладнання, але це анітрохи не впливає на якість їх роботи і зручність експлуатації. Їх купують 65% наших клієнтів. На їхню думку, ці апарати відмінно підходять саме для стріт-фуду - кіоски, ларьки, міні-кафе. Шаурма ШЕ 20-Пвідноситься до економ-класу, але, на відміну від перших двох, має електропривід, який автоматизує процес обсмажування м'яса.
Відгуки наших клієнтів про апарат для шаурми:
Наші покупці поділилися своєю думкою про ці апарати, пропонуємо до ознайомлення з деякими з них.
|
|
 |
Олександр:"Задоволений всім що у вас купували, все обладнання здорово працює: слайсер, шаурма ШЕ-20 і прес-гриль. Апарат для шаурми відмінний, тому що хоч працює він і не цілодобово, але з восьмої ранку до третьої години дня безперервно кожен день, 7 днів на тиждень.
За день близько ста штук шаурми робимо, а то і більше виходить. Електроенергію звичайно тянемає здорово, як і всі такі "грубки", але з цим нічого не поробиш, економимо як можемо. Ніяких мінусів просто бути не може при такій роботі. Всім раджу."
Більше відгуків читати
|
|
|

|
Леся:"Купили недавно в кафе. Відразу не могли підключити і підпалити, але потім розібралися. Товар відповідає ціні. Поки справляється непогано."
Більше відгуків читати
|
|
|
Підбираємо модель виробничого столу для шаурми з нержавіючої сталі
Для роботи в середовищі підвищених температур (кухні громадського харчування) як правило використовуються спеціальні виробничі столи. Вони виконані з нержавіючої сталі високої якості.Дуже зручно, що розміри столу Ви можете замовити такі як Вам треба.Зазвичай для кіосків і невеликих торгових точок (8-12 м2) купують по два столи: один 90х50 см - під дальню стінку і 180х60 см (або50х140)- під ближню.
Рекомендовані моделі столів для шаурми з нержавійки:
 |
 |
 |
 |
 |
Модель: |
1000*600
|
1200*700 |
1200*600 |
800*600 |
Габарити (ш х д х в), мм: |
600/1000/850 |
1200/700/850 |
1200/600/850 |
800/600/850 |
Матеріал стільниці: |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
Матеріал каркасу: |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
Матеріал полиці: |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
нержавіюча сталь |
Весь асортимент столів з нержавіючої сталі для приготування шаурми Ви можете побачити пройшовши за
цим посиланням.
Холодильна шафа для демонстрації та зберігання напоїв
Дані шафи купують на точки фаст-фуду для розміщення безалкогольних напоїв, води і пива. Вони комплектуються скляними дверима через які покупцям прекрасно видно всі напої.
При виборі шафи треба враховувати кліматичний клас обладнання (температуру навколишнього середовища). Якщо він буде стояти у Вас на вулиці поруч з кіоском, то прямі сонячні промені не повинні потрапляти на холодильну шафу, ставте його в тіні.
Обсяг шафи також має значення. Наприклад якщо точка у вас на ринку або в місці з дуже великою прохідністю, то напевно знадобиться холодильник побільше. Інакше напої абсолютно не встигатимуть охолодитися.
Важливий параметр - споживання електроенергії. Як бачимо, вона стоїть все дорожче з кожним роком. Обладнання повинно бути "економним".
Рекомендовані моделі холодильних шаф для зберігання напоїв:
Відгуки постійних клієнтів про моделі холодильних шаф:
Клієнти нашого магазину, які купували ці моделі саме для напоїв,розповіли про плюси і мінуси цих холодильників.
|
|
 |
Олексій Іванович (Сумська обл., Шостка): "У вересні купив холодильник в продуктовий магазин. Поставили, підключили відразу. Скажу, що працює він поки без проблем, холодить відмінно. Я жодного разу на товар конденсату не спостерігав. Ми часто протягом дня його відкриваємо, тому що покупцям постійно потрібно діставати товар, але на температуру всередині це практично не впливає. Найбільше мені подобаються полички - вони набагато кращої якості, ніж в домашніх побутових холодильниках. Плюси моделі: якість роботи і комплектуючих. Мінуси: хотілося б щоб він був трохи вище."
Більше відгуківчитати
|
|
Денис - м. Дніпродзержинськ"Я задоволений своєю покупкою. Недоліків немає абсолютно і для тортів підходить якнайкраще. Температура всередині - стабільно +6 ... + 8, хоча і відкриваємо його дуже часто. Полиці у нього непогані за якістю - не гнуться під товаром, фарба не злазить. П'яти штук нам цілком вистачає, додаткові непотрібні. Один єдиний мінус шафи, якщо вже трохи "чіплятися" - коли наганяє холод, то шумить набагато сильніше, ніж в звичайному режимі. Ось якби не це, він був би ідеальним."
Більше відгуківчитати |
Холодильна шафа з глухими дверима - зберігаємо заготовки на шаурму правильно!
У таких холодильниках Ви можете тимчасово зберігати свіже м'ясо, сосиски, різні начинки для тостів і шаурми. Їх температурний режим (від -5 до + 7С) дозволяє підтримувати оптимальні умови для правильного зберігання.
Кожна шафа має свій корисний об'єм, тому вирішите перед покупкою яка кількість товарного запасу потрібно зберігати. Зазвичай закупівлі товару роблять два-три рази на тиждень, так що продуктів на 2-3 дні має міститися.
Рекомендовані моделі глухих холодильних шаф:
Підбираємо гастроємності для заготовок на шаурму
Виготовлені зі спеціальної харчової нержавійки, вони служать для розміщення начинок для шаурми, тостів, хот-догів під час роботи на торговій точці. Необхідна кількість - від 4 штук.Вони бувають різного розміру і об'єму і Ви можете вибрати той, що Вас влаштує.
Рекомендовані моделі гастроемкостей для заготовок і начинки шаурми:
Вибираємо витяжку в кіоск для шаурми
Витяжні вентиляційні парасолі закріплюються в зоні, де встановлені апарати для обсмажування м'яса і грилі для запікання шаурми. це найбільш «гарячі зони» в кіоску і вони вимагають максимально хорошої вентиляції для комфортної роботи кухаря.
Поруч з вищевказаним обладнанням встановлюють чайники, мікрохвильові печі та інші теплові прилади. Один великий витяжний зонт дозволяє організувати хорошу витяжку парів і жирів при приготуванні шаурми.Під Ваші індивідуальні розміри ми можемо виготовити зонт будь-якого розміру і конфігурації.
Правила підбору вентиляційного зонту для точки продажу шаурми:
- Кожна сторона зонту обов'язково повинна бути більше встановленої під ним техніки мінімум на 20 см. Це необхідно для гарного захоплення гарячого повітря і пари, яка з'являється в процесі роботи теплового обладнання;
- Максимальна висота розміщення витяжки становить 210 см. Від рівня підлоги;
- Враховуйте максимальну довжину однієї секції витяжного накриття – 230 см.
Про покупку витяжного накриття необхідно подбати заздалегідь, так як виготовлення займає 3-4 робочих тижні. Іноді бувають стандартні моделі в наявності, але це більше виняток, ніж правило.