Фритюрниця - пристрій для приготування картоплі фрі, котлет по-київськи і м'яса в паніровці, риби в клярі, пиріжків і пончиків.
Дане обладнання стане в нагоді як на кухні великого ресторану або кафе, так його можна купити і для невеликих кіосків фаст-фуду або громадського харчування.
Масло в промислових моделях прогрівається до потрібної температури, тому картопля не пригорає, не просочуються і інші продукти запахом горілого жиру. Крім того масло не перекіпає, продукти зберігають свої корисні властивості.
Професійні фритюрниці можуть бути газовими або електричними, настільними або промисловими, можуть мати базову підставку, одну або дві автономні ванни.
Найчастіше наші клієнти використовують мобільні, невеликі за розміром настільні електричні професійні фритюрниці.
Моделі однопостових професійних фритюрниць які найчастіше купують наші клієнти
 |
 |
 |
 |
 |
Модель: |
EF4 |
CKEF-1-6 |
HKN-FT6N |
ФР-8 |
Виробник: |
GoodFood (Китай) |
Frosty (Італія) |
Hurakan (Китай) |
Кий-В (Україна) |
Об'єм ванни: |
4 |
6 |
6 |
8 |
Потужність, кВт: |
2 |
2,5 |
2,5 |
2,5 |
Габарити (ДхШхВ), мм: |
200х450х310 |
270x400x310 |
260x460x325 |
435х240х290 |
Моделі двохпостових професійних фритюрниць які найчастіше купують наші клієнти
 |
 |
 |
 |
 |
Модель: |
EF4+4 |
CKEF-2-6 |
EF88 |
EF-102V |
Виробник: |
GoodFood (Китай) |
Frosty (Італія) |
GoodFood (Китай) |
Frosty (Італія) |
Об'єм ванни: |
4+4 |
6+6 |
8+8 |
8+8 |
Мощность, кВт: |
2+2 |
2,5+2,5 |
3+3 |
4+4 |
Габарити (ДхШхВ), мм: |
400х450х310 |
570x400x310 |
575х510х345 |
570x460x325 |
Параметри, на які потрібно звернути увагу при виборі промислової фритюрниці для громадського харчування
Матеріал корпусу, ємностей і ТЕНів фритюрниці - зазвичай використовує нержавіюча сталь, але в деяких моделях ванна емальована. Виробничі фритюрниці з емальованими ваннами коштують дешевше, однак такі ванни швидше стираються і схильні до сколів.
Кількість і обсяг ванн - для приготування однієї страви картоплі фрі або іншого продукту, буде досить настільної електричної фритюрниці з об'ємом чаші 4-5 літрів. У тому випадку, якщо буде потрібно готувати одночасно більше однієї страви, варто купити фритюрницю на дві ванни.
Обсяг їх може бути різним: 4+4 л, 8+8, 10+10 і т.д. Ціна на дані моделі трохи вище, якщо порівнювати з однопостовими варіантами які володіють однією ванною для смаження картоплі.
Форма ванн - ванни можуть бути квадратні, прямокутні, глибокі і дрібні, з прямими або закругленими кутами. Бажано вибирати фритюрницю, у якій ванна з закругленими кутами - їх зручніше мити і чистити.
Вибір форми залежить від того, що буде готуватися найчастіше у фритюрі: якщо потрібно буде підсмажувати рибу цілком, то краще підійде прямокутна ванна, для пиріжків, пончиків і чебуреків потрібна широка і дрібна ванна, для картоплі-фрі підійде будь-яка. Вибирайте електрофритюрниці виключно з ваннами і корпусом з нержавіючої сталі. Вони найбільш практичні в умовах агресивного середовища кухні і за ними легше доглядати.
Якщо Ви будете готувати тільки одну страву, то можна купити професійну фритюрницю з однією ванною на 3-5 л. Якщо ж у Вас кафе або ресторан, то однозначно слід вибрати модель з двома ваннами. Тоді Ви зможете приготувати два окремих страви одночасно, тому що на кожну ванну можна виставити свою температуру.

Важливі моменти при виборі професійної моделі фритюрниці
для кафе, бару, ресторану або фаст-фуд закладу

|
Дуже важливо, щоб ручки кошиків були захищені спеціальним термоізолюючим пластиком.
Під час безперервної роботи на кухні громадського харчування це врятує руки від опіку. Ми помітили, що ручки кошиків - це одне з небагатьох вразливих місць виробничих фритюрниць, тому при дуже частій експлуатації вони можуть мати потребу в заміні.
Але це не правило, а виняток.
|
 |
Деякі промислові фритюрниці мають кран для зливу масла. Найчастіше, це обладнання стандарт і преміум-класу, ціна на яке трохи вище
Наявність такого крана робить процес очищення набагато швидше і зручніше. Якщо ж такого крана немає, подивіться, чи можливо зняти чашу фритюру.
Якщо не можна, то Вам буде дуже незручно за нею доглядати. |
Якщо Ви не знаєте Як вибрати професійну фритюрницю для свого закладу громадського харчування - телефонуйте! Наші консультанти завжди готові допомогти з вибором і підібрати необхідну модель яка буде відповідати всім Вашим вимоги.
Досвід роботи на ринку промислового технологічного харчового обладнання більш 10-років дає можливість легко підбирати необхідну техніку в оптимальному співвідношенні ціна-якість. Доставка проводиться як в місто Київ, так і в будь-яке інше місто на території України.
Час приготування страв у фритюрі
Продукт |
Час приготування, хв. |
Рекомендована температура |
Картопля фрі: |
5 |
180С |
Зарум'янена картопля: |
3 |
180С |
Чіпси: |
3-4 |
180С |
Заморожена картопля: |
2-3 |
180С |
Креветки (свіжі і заморож.): |
3-4 |
180С |
Рибне філе (свіже): |
3 |
180С |
Устриці: |
4-5 |
180С |
Котлети (телятина): |
4-5 |
180С |
Пиріжки дріжджові: |
2-3 |
190С |
Брокколі, цвітна капуста: |
3 |
178С |

Часті питання про професійні фритюрниці
🔝 Які професійні фритюрниці для кафе і громадського харчування найпопулярніші?
♨ Яка професійна електрична фритюрниця на дві ванни найпопулярніша?
⏬ Який літраж промислових електричних фритюрниць є найпопулярнішим?
Найбільш популярний літраж промислових електричних фритюрниць:
✓4-5 літрові фритюрниці для невеликих кафе і барів;
✓8-10 літрові фритюри для середніх кафе і ресторанів;.
✓Подвійні на 10-12 літрів кожна ванна для великих ресторанів і точок фаст-фуду.
👍 Промислові фритюрниці яких брендів найпопулярніші?
Електричні промислові фритюрниці наступних брендів вважаються найкращими:
➤ Frosty (Італія);
➤ GoodFood (Китай);
➤ Hurakan (Китай);
➤ Кий-В (Україна);