RU | UA

Кухонне обладнання для ресторанів

Ресторанний бізнес у нас є одним з найбільш ризикованих - великі витрати, висока конкуренція, до того ж всякі "дахи" притискають – так як ресторанний бізнес завжди на виду. Навіть в Європі, де цей бізнес набагато стабільніший, ніж де б то не було, приблизно 45% нових проектів не витримують стартового терміну на два роки. І, тим не менш, багато рестораторів зізналися, що цей бізнес - один з найбільш привабливих. Гарний ресторан або кафе, бістро приносять реальний прибуток. Скільки ж коштує відкрити кафе або ресторан і, головне питання, з чого почати цей бізнес? Відповідь очевидна: ресторан починається з кухні

 

Яке обладнання необхідне для відкриття кафе чи ресторану? На що є більший попит на традиційне обладнання або нові розробки і чим обумовлений попит? У чому переваги сучасного обладнання? Що краще - вітчизняне або імпортне обладнання? За відповідями на ці та інші питання ми звернулися до самих успішних українських рестораторів.

 

В більшості своїй на Українському ринку користується попитом обладнання для ресторанів вітчизняного виробництва, а ключовий критерій, за яким воно вибирається, - ціна. Заводи, які випускають вітчизняне обладнання - механічне та теплове обладнання, - сильно змінилися. Вітчизняне обладнання тепер має інший зовнішній вигляд, дизайн і конструкцію. Ми працюємо на ринку кухонного обладнання вже п'ять років, і тільки останні два роки замовників стала цікавити імпортна техніка. Але, знову ж таки, ключову роль відіграє цінова політика.

 

Краще купувати імпортне обладнання, якщо мова йде про ресторани швидкого обслуговування або швидкого харчування, тому що в цих закладах використовують кухонне обладнання, аналогів якому немає у вітчизняних виробників, наприклад: макароноварки або пароконвектомати.

 

 

При виборі плити - імпортної або вітчизняної, - слід врахувати, що імпортні плити - малоінерційні. Нагрівання до необхідної температури в них відбувається протягом трьох-п'яти хвилин, що в підсумку дозволяє економити електроенергію. Більша частина вітчизняних плит - інерційні.

 

Значним недоліком вітчизняних плит є інерційність при розігріві, але, вітчизняних підприємств працюють над усуненням цієї проблеми, і в деяких моделях плит швидкість розігріву зменшилася до 40 хвилин (раніше вона доходила до 2-3 годин). Вітчизняні плити, як правило, в 3-3,5 рази дешевше імпортних, а для більшості бізнесменів важливо, щоб одноразові вкладення було невеликим.

 

Машини кухонні не поділяються на обладнання для їдалень, обладнання для ресторанів і т. П. Існують моделі кухонного обладнання невеликого розміру, призначені спеціально для невеликих підприємств громадського харчування. Проте, до питання вибору кухонного обладнання необхідно підходити, ясно визначившись, підприємство якого типу ви плануєте відкривати, яке меню буде надаватися відвідувачам і яким буде якість страв, яка передбачається площа кафе чи ресторану і яка в нього буде "прохідність". Для ресторанів, де здійснюється порційне приготування їжі, буде нерентабельно купувати великі пароконвектомати, швидше за їх можна використовувати, щоб урізноманітнити меню. А ось в ресторанах швидкого обслуговування більш підходить велика ємність цього агрегату, в деяких випадках навіть краще відмовитися від плит, на користь пароконвектомата. Також, в залежності від типу ресторану або кафе, можуть використовуватися різні СВЧ печі, печі для піци, і т.п.

 

Істотної різниці у виборі обладнання для різних підприємств харчування не існує, хіба що розміри приміщення можуть вплинути на вибір того чи іншого обладнання, і то це швидше за все позначиться тільки на його габаритах. Якщо це великий ресторан, то доведеться використовувати обладнання великого розміру, об'єму, потужності; якщо мова йде про невелике кафе, то всі габарити пропорційно зменшуються. Новітні розробки в області кухонного обладнання для ресторанів дозволяють значно економити час, який витрачає персонал на приготування тих чи інших страв, а також електроенергію, тому економія на обладнанні для невеликих закладів найчастіше невиправдана.

 

 

Адреса: м. Полтава, 36008
вул. Ветеринарна, 22
Тел. (067) 530-08-82
(095) 882-02-24

Юр. адреса: м. Київ, 03148
вул. Сім'ї Стешенко, 3