Оптимальні моделі конвекційних печей в співвідношенні ціна-якість
|
|
|
|
|
Модель: |
XF 023 Anna |
EN-20A |
XFТ 135 |
AD46MI ECO |
Виробник: |
Unox (Італія) |
Frosty (Італія) |
Unox (Італія) |
Apach (Італія) |
Тип керування: |
механічне |
механічне |
електронне |
механічне |
Кількість рівнів, од.: |
4 |
4 |
4 |
4 |
Розмір деки, д*ш, мм: |
460x330 |
452х330 |
460x330 |
600х400 |
Парозволоження: |
немає |
немає |
є |
є |
Попередній прогрів конвекційної печі
Для того, щоб конвекційна піч прослужила вам максимально довгий час, необхідно чітко дотримуватися принципу роботи, встановлених правил експлуатації і технологічних прийомів, що стосуються використання цього теплового обладнання.
Головним технологічним прийомом при роботі з конвекційною піччю є попередній її прогрів на самому початку робочого циклу. Якщо попередній прогрів не проводився, то в результаті приготування продукт може вийти з дещо пересушеними краями. Збільшиться час, який необхідний для приготування тієї чи іншої страви. Для того, щоб попередньо прогріти піч, досить включити її на 10-15 хвилин, температура повинна перевищувати необхідну при приготуванні на 35-40 С.
Попередній прогрів також можна застосовувати протягом робочого дня, коли продукт закладається у вигляді напівфабрикату (в замороженому, охолодженому вигляді) або ж при максимальному завантаженні конвекційної печі.
Для того, щоб уникнути розбиття скла дверцят під час виймання гастроємностей або листів, виїмку їх слід робити при зафіксованих дверцятах. Це здійснюється при її відкритті на 135°. При відкритті дверцят робота припиняється, але таймер продовжує працювати (тобто час приготування не зупиняється).
Процес завантаження і вивантаження продуктів харчування в конвекційну піч
Не можна перевантажувати конвекійну піч, оскільки при зайвому завантаженні в кілька разів зростає час приготування страв, та й самі страви в кінцевому підсумку можуть не відповідати вашим уявленням. Якщо в печі передбачається одночасне приготування відразу кілька різнопланових страв (м'яса і здобної випічки), то розміщувати листи слід від центру, рівномірно додаючи їх по черзі на нижні і верхні рівні.
При завантаженні дверцята відкривати слід на мінімальний час, щоб клімат робочої камери істотно не змінився. Слід уважно стежити за правильним закриванням дверей: її нещільне закриття може призвести до вигоряння гумових ущільнювачів дверей, зміни теплового режиму, і технології приготування страви.
Пам'ятайте про те, що при відкриванні дверцят під час роботи печі процес приготування зупиняється автоматично, але час приготування повністю не зупиняється, в робочій камері продовжує триматися висока температура. Якщо устаткування не експлуатується, то дверцята повинні бути закрити.
Чистка і миття конвекційної печі
Якщо конвекційна піч використовується інтенсивно, то щоденної мийки та чистки її не уникнути. Апарати з вбудованою автоматичною мийкою в даній статті не розглядаються, так як вартість їх невиправдано висока, а витрати води і миючих засобів значні. До того ж, техніку доводиться домивати вручну.
Для полегшення мийки печі на 5-7 хвилин включають паровий режим, що допомагає пом'якшити засохлі жирові відкладення. Після цього камеру обробляють розчином миючого засобу і чекають ще близько 10 хвилин. Потім все змивають при паровому режимі, після чого камеру висушують вмикаючи конвекцію.
Місця, які залишилися забрудненими, чистять за допомогою щітки. Ні в якому разі не можна використовувати абразивні і хімічно агресивні засоби для очищення внутрішніх і зовнішніх поверхонь конвекційних печей в ручному режимі. Для цих цілей краще буде використання чистої м'якої тканини, змоченою водою. При очищенні зовнішніх поверхонь не слід використовувати струмінь води з сильним напором. Перед початком очищення слід відключити електроживлення.
Більшість відомих виробників в якості додаткового бонусу до своїх виробів пропонують набір дорогих миючих засобів, які добре розчиняють жир і всілякі забруднення. Будь-які інші імпортні миючі засоби, на порядок дешевше пропонованих, ані трохи не гірше справляються з поставленим завданням.
Якщо конвекційна піч оснащується режимом парозволоження, то необхідно перевіряти рівень заповнення лотка конденсатом, який стікає з дверцята. Температура конденсату може сягати приблизно 80 С.
Сервісне обслуговування конвекційних печей
Для того, що б конвекційна піч пропрацювала якомога довше, а її робота не викликала ніяких нарікань, слід відразу ж після її покупки укласти договір на сервісне обслуговування. Профілактичний огляд повинен проводитися як мінімум один раз на місяць.
Пропонуємо Вам ознайомитися:
конвекційні печі і дієтичне харчування - частина 1
конвекційні печі і дієтичне харчування - частина 2
Типи конвекційних печей