Як стверджують італійці, саме вони є винахідниками улюбленої усіма нами страви – піци. Більш того, неаполітанці в один голос запевняють весь світ, що видів піци існують всього два: «Маргарита» з консервованими помідорами та сиром моцарелла і «Маринера» з морепродуктами, а ось для випічки підходить тільки піч з кам'яним подом.
Згодом з'явилося багато різновидів цієї страви. Для приготування піци знадобиться коржик з борошна, помідори або кетчуп, сир і все, що є у вас в холодильнику: ковбаса, овочі, морепродукти, шинка, будь-який вид м'яса, риба, консерви та інше. Піцу готують всюди: в ресторанах, кафетеріях, придорожніх бістро, в домашніх умовах, отелях.Рецепт та інгредієнти – це «творча» складова приготування піци, але важливим є «технічна» складова (назвемо її так). Що мається на увазі? Все просто – це обладнання для випічки піци.
1, 2 або 3-х ярусна піч для піци? Яку модель купити для своєї піцерії?
Печі для приготування піци бувають 1, 2 і 3-х ярусними. Наявність внутрішнього підсвічування і оглядового віконця дозволяє візуально контролювати процес приготування, не відкриваючи при цьому дверцята печі. У бюджетних моделях термометри пропонуються як опція, в той час як більш дорогі моделі мають такі термометри в стандартному оснащенні. Такі термометри дозволяють більш точно контролювати температуру в робочій камері.
Головним критерієм, за яким вибираєтьсяпічка для піци, є габаритні розміри робочої камери, адже від цього залежить продуктивність обладнання і ефективність роботи закладу. Найпоширенішими є печі, що дозволяють розміщувати до 4-х піц діаметром 30 см. Також печі для піци можуть відрізнятися по напрузі харчування: 380 і 220 В.
ТОП продажів однорівневих подових електричних печей для піци
|
|
|
|
|
|
Модель: |
PO11 |
РО 5050E |
РО 6262E |
F430 |
Виробник: |
GoodFood (Китай) |
SGS (Турція) |
SGS (Турція) |
Frosty (Італія) |
Кіл-сть піц: |
4х30см. |
4х25см. |
4x30см. або 5х25см. |
4х30см. |
Тип поду: |
кам'яний |
кам'яний |
кам'яний |
кам'яний |
Термометр: |
є |
немає |
немає |
є |
Потужність, кВт: |
4,2 |
4 |
5 |
4 |
ТОП продажів дворівневих подових електричних печей для піци
|
|
|
|
|
|
Модель: |
PO22 |
AMS2 |
РО 6262DE |
F11 |
Виробник: |
GoodFood (Китай) |
Apach (Італія) |
SGS (Турція) |
Frosty (Італія) |
Кіл-сть піц: |
4х30+4х30 |
2х34+2х34 |
4х30+4х30
|
2x34+2x34 |
Тип поду: |
кам'яний |
кам'яний |
кам'яний |
кам'яний |
Термометр: |
є |
немає |
є |
немає |
Потужність, кВт: |
4,2+4,2 |
2+2 |
5+5 |
3,5+3,5 |
ТОП продажів професійних піца-печей для невеликої піцерії, точки фаст-фуду
|
|
|
|
|
|
Модель: |
HKN-MD1 |
PO1 |
F1 |
ПП-1К-635 |
Виробник: |
Hurakan |
GoodFood |
Frosty |
Кий-В |
Кіл-сть піц: |
1x35 |
4х20 |
1x34
|
1x35 |
Тип поду: |
кам'яний |
кам'яний |
кам'яний
|
кам'яний |
Термометр: |
немає |
немає |
немає |
немає |
Потужність, кВт: |
2 |
2 |
1,75 |
2,4 |
Печі класифікують в основному за типом енергоносіїв:
Пічки для піци, в яких в якості палива використовується метан, природний газ або бутан, складаються з пальника, який розташовується під камерою приготування, він нагріває камеру знизу вгору. Природно в такій печі температура буде нерівномірною: внизу камери вона завжди буде вище, ніж вгорі. Газові печі найкраще підходять для приготування піци на деках. Такі моделі досить рідко використовуються нашими клієнтами в силу своєї малої практичності і складності в експлуатації.
Електрична піч для піци чудово підходить як для виїзної торгівлітак і для використання в невеликих закладах громадського харчування. До того ж, електричні печі легкі в експлуатації. Застосування сучасної електроніки в печах зробило регулювання робочої температури легкою та точною.
Розбіжність температури в кілька градусів вважається в межах норми і не впливає на кінцевий продукт.Одной з різновидів електричних печей є міні-печі для піци, які розраховані на приготування однієї, максимум двох піц стандартного розміру. Така піч ідеально підійде для невеликих бістро з маленьким потоком клієнтів або для домашнього використання. Приготувати ароматну піцу можна за 15 хвилин, до того ж, в такій печі можна розігрівати раніше приготовлені страви або навіть напівфабрикати.
Класифікація піца-печей за принципом їх роботи
Існують два види печей для піци: конвеєрні і подові, розберемося з кожним окремо, з'ясуємо їх переваги та недоліки. Суть роботи конвеєрних печей полягає в русі піци через піч за допомогою конвеєра по робочій камері. Піца готується за той невеликий час (від 3 до 5 хвилин), коли вона знаходиться на конвеєрі завдяки роботі ТЕНів. Імовірність підгоряння піци в конвеєрній печі мінімальна. Споживана потужність сягає близько 30 кВт, робоча температура лежить в межах від 300 до 350 ° С, вага досягає до 500 кг.
Дорожчі моделі оснащуються системою, яка контролює рівномірний розподіл гарячих потоків повітря по всій робочій камері. Конвеєрні печі призначені для безперервного приготування піци та багато іншої випічки з тіста і начинки, а також різних гастрономічних страв (пироги, бутерброди, закуски, м'ясо і т.п.). Корпуси печей виконані з нержавіючої сталі, для зручності експлуатації є коліщатка, а ступінь нагріву нижньої і верхньої поверхні печі регулюється незалежно один від одного.
Подові печі більш економічні у використанні і мають більш компактні габаритні розміри. Принцип роботи такої печі полягає в випічці піци на кам'яній або чавунній поверхні, яка розташовується під камерою. Час приготування піци в подовой печі становить близько 5 хвилин. Робоча температура у подових печей трохи вище і лежить в діапазоні від 400 до 500 С. Подові печі дешевше конвеєрних, однак більш складні в експлуатації та обслуговуванні. Як вибрати піч для піци?
Якщо ви вирішили відкрити свою піцерію, то, без сумніву, головним питанням для вас буде придбання якісного професійного харчового обладнання.
На ринку представлений досить великий асортимент печей для піци таких відомих виробників, як MorelloForni, OEM, Zanolli, SvebaDahlen, MEC, Fimar, GAM, Cuppone, КИЙ-В, Bartscher, InoxElectric, RollerGrill, SGS, Sirman, Орест, EWTINOX, Pimak, Fimar, GAM, MASTRO, MEC, GGF, Cuppone. Конвеєрні печі представляють американські фірми Middleby, Lincoln.
Наша компанія пропонує широкий асортимент професійних печей для випічки піци і з часом список наданого обладнання розширюється. Звичайно, самостійно досить складно вибрати відповідне обладнання, а тому звертайтеся до наших консультантів, які з радістю допоможуть вам визначитися і зробити правильний вибір.
Пропонуємо Вам ознайомитися:
Печі для випікання піци? Печі для бізнесу!
Виробники пароконвектоматів
Часті питання про вибір професійної печі для піци
🔝 Які печі для піци найчастіше купують для невеликих піцерій?
♨ Які моделі однорівневих піца-печей найпопулярніші?
⏬ Які дворівневі печі для піци продаються найбільше?
⊛Обладнання для випічки піци яких брендів найчастіше купують?
Наші клієнти віддають перевагу наступним брендам:
➤ GoodFood (Китай);
➤ Apach (Італія);
➤ SGS (Турція);
➤ Frosty (Італія);
➤ Restoitalia (Італія);
➤ HURAKAN (Китай);
➤ Pizza Group (Італія);